Gott Nytt År!!!

Gott nytt år till er alla där ute, hoppas att ni når era mål och drömmar som ni önskar för detta år. Jag skall göra mitt bästa för att nå mina!
Nu skall jag städa undan lite, tvätta osv för att ha fest i kväll, inte nått stort party, bara för mina allra närmaste som vill komma, som det ser ut nu blir det Jag, Kenneth, de tre Trollen, Mia och Marcus(2an).
Jag måste bli bättre på att tilltala min svärson med sitt namn och inte med hans smeknamn, 2an, men då är det ingen som vet vilken Marcus jag menar eftersom jag har en liten Marcus själv, så han får kanske heta Mias Marcus, som han gör i min mobiltelefon.
Här blir det gomat, potatisgratäng alla Eva, kött, sallad, efterrätt och senare på kvällen ost och kex.
Barnen får somna sent om de vill, skall försöka hålla mig vaken till efter 12 slaget, kan bli kämpigt eftersom jag jobbat natt och sovit lite för lite.
Men vi ska spela nå spel och de små skall få hyra någon film som vi sätter igång när de börjar ha svårt att hålla ögonen öppna, bäst att hyra en som de inte sett än att slå på någon som de har då sitter de inte stilla nog länge, till Jhon Blund kommer.
Ha ett trevligt nyår alla där ute! Och många nyårskramar til lMoa och Gustav (och hans nära och kära)som är i Ekilstuna och firar!

Slutet gott

Ja då är det strax slut på detta år, två dagar kvar. Funderar om vi skall besöka Leos lekland idag, lura med oss kusinen och storasyster och busa lite. I morgon finns det inte tid för det då skall jag förbereda middag och städa lite så vi kan mysa in det nya året.
Jag har lite nyårslöften för mig själv faktist, inte några som man inte kan hålla utan några som man vill hålla ändå även om det inte vore nyår.
Jag hoppas att det blir ett bra år, jag kommer att jobba mera, jag har 31 semsterdagar för jag fyller 40 år i år.
Jag har en liten plan oxå och jag hoppas att det blir som jag tänkt, men vi får se, vad kanske jag avslöjar om planen fungerar, hihi Man kan inte blotta allt här ute, det kan ju nämligen bli lätt så att man inte tänker på att vem som helst kan läsa detta, det är ju inte en vanllig hemlig dagbok.
Nej nu ska jag hoppa i säng och försöka sova lite om jag skall orka med Leos idag.

Grinchen

Jag har ju glömt att berätta om Grinchen, ni vet  han som förstör julen, iår fick jag det smeknamnet av min äldsta son, hehe
Jo det går att skratta åt det, men det gjorde ont som tusan och jag är fortfarande öm på smalbenen som är täckta av fula ruger.
Vi kan ta det från början: Jag och Moa gick ner i källaren för att hämta upp vårat julpynt och julgranen, Moa tog julgranen och jag fick ta två kartonger på varandra, vilket ledde till att jag inte såg någonting. Upp för trappan var inga problem, men när vi skulle ut från gården där vi har vårt förråd så stod det en cementgris, Moa gick förbi den och tänkte inte på att jag ingenting såg så hon sa aldrig att det stod en cementgris där, jag går rätt på den och flyger över den, kartongerna flyger och Moa vet inte om hon skall skratta el gråta. I kartongerna hör vi att någonting gått i krasch, och det är när vi kommer hem och visar åt de stora barnen vad som hänt som jag får smeknamnet Grinchen.....han menade på att jag vill förstöra julen med att ta sönder saker. Så nu vet ni alla vem som är verklighetens Grinch, jo jag, hehe
Vilken tur att julen ändå blev bra, att det även fanns hela saker i kartongerna och att jag inte har några riktiga pumlor, så granen blev fin iaf.
Barnen blev överaskade och glada och de tror på allvar att det är tomtenissarna som gjort jul hos oss, och på sätt och vis är det ju det.

V Järnvägsesplanaden

Det är gatan som jag trodde var den som GUD glömde. Det är nämligen så att jag cyklar där när jag ska till och från jobbet, denna höst har det varit rätt halkigt och den gatan har ALDRIG varit sandad under min färd till och från jobbet förrän nu!! Man kan ju undra vad som hänt, det har varit så glashalt ibland att man kunnat spegla sig i gatan.
Okej på morgonen kl strax efter 06 kanske inte grusbilen hunnit, men när man samma dag kl 21.30 åker där igen och fortfarande så har det inte sandats där då kan man ju bli en anning irriterad, visst det är en gata som är lite undan gömd, kanske inte så många som går där, men det finns ju människor som bor efter gatan som har rätt att gå säkert har man ju tyckt, så nu då äntligen igår kväll på väg till jobbet så är det rejält grusat, man kan ju bli lycklig för mindre...
Nu är det två nätter kvar av denna jobb period, har under januari och februari bokat in mig på några dagskift, skall bli kul att träffa våra boende på dagarn och lära känna dem bättre. Sen jobbar jag ju upp till nästan 80% och det är lite skillnad från 64,4%, lite mer i plånboken.

Lungt och tyst

Här hemma är bara jag för tillfället och det är ganska skönt, jag har ju jobbat natt och fått sova i fred, Kenneth har åkt med barnen till en kompis så att de får rusa av sig lite.
Moa tjejen är på Gotlandet hos sin farmor, med sin pappa och Joar.
Marcus är i Sunderbyn och de stora barnen är på jobb el hemma.
Jag har 3 nätter kvar på denna omgång, går av på nyårsaftons morgon, det känns bra för då kan jag fira nyår med mina kidz. De kan vara skönt att vara två vuxna med dem för de är rädda för smällare och raketer, de kan vara svårt att själv trösta tre små troll.
Vi skall har vi tänkt iaf vara i kvarterslokalen, ha lite knytis och gå hem vid midnatt, det räcker för att fira nyår och sedan lägga de små och sätta sig själv i soffan och se på lite teve.
Får se hur många vi blir i lokalen, hoppas att det blir trevligt iaf.
Nu skall jag tvätta av mig och vakna till liv ordentligt innan mina små kommer in stormandes, då är det slut på friden vill jag lova.

Julen har precis börjat.

Varför tror folk att julen är över för att julafton varit?? Kommer ni inte ihåg sången, Nu är det jul igen och julen vara ända till påska, nej det var inte sant för där emellan kommer fastan????
Julen dansas ut 20dag knut, så är det i vårt hem och julen kom inte förrän natten till julafton innan dess var det advent.
Här blev så fint med pumlor, glitter och granar, alla paketen och girlangerna i taket, tack alla tomtenissar för hjälpen! Ni är värd eran vikt i glögg, oj det blev fel jag menar i GULD!
Nu skall jag snart sätta mig på cykeln och ta mig till mitt jobb, jobbar till nyårsaftons morgon, sen är det fest igen. Nu under mellan dagarna skall vi nog kunna hitta på nå skoj oxå, de har ju byggt ut Leos lekland och så skall vi kolla om det går någon bra barnbio.
Måste bara åter igen få skryta över mina fina barn och då menar jag inte bara  är mina på riktigt, men jag får vara med i deras liv, ni är alla så fantastiska och de tre små troll som bor här har en helt underbar släkt med bra vuxna barn runt om sig.
Tack för att ni finns och för att ni kommer hit och gör vårt liv rikare!

Dan före dopparedan

Ja då var vi här, dan före dopparedan....allt är så gott som färdigt, det fattas en tröja till Mackan. Idag skall vi julpynta så fort de små trollen sover, jag skall rulla köttbullar och fixa lite med annat smått och gott, städa lite osv.
I morgon är det ju den stora dagen, Julafton, alla, precis alla mina underbara ungar kommer och jag längtar till det.


10 000 besökare

Jag gick in på en blogg som Moa brukar läsa, den tjejen har 10 000 besökare varje dag, varje dag! Det är ju inte klokt, jag blir glad när jag har en 8-10 st som läser min blogg, hehe
Det lustiga är att hon skriver inte om något speciellt, men det är nog det människor vill läsa, vardagliga saker...
Nu har hon idag iallafall 10 001 om jag oxå räknas in, hihi

Här hemma är det bara jag och Mellis vakna, de andra två odågerna sover med sin pappa, vi var tvugna att ta dem med igår för att få handla på ICA MAXI, de vägrade helt enkelt att somna. Jag var ganske irriterad och fruktansvärt stressad så det kan ju vara en av anledningarna, de märkte att det var nått på G.

Vi skall kompletera lite idag, för köttfärsen var slut bla, sen är det en och annan julklapp, men i stort så är allt klart. Och för första gången på flera år så är jag gode nöjd med julklapparna som Mikael får, har nog verkligen lyckats.
Maria är lite svår, men hon är nästan klar, Moa är nästan klar, Marcus är klar; Trollen är så gott som klara måste bara undersöka vad som finns i påsarna.

Det blir nog en bra jul, hoppas jag.

Nu är det jul här i vårt hus.....

Åh det är så roligt och härligt, underbart och stressigt med julen. Men man vill inte vara utan den, med den kommer så mycket mys och glädje iaf hos oss.
Idag har vi sprungit på stan, för man skall göra så dagarna före jul, imorgon gör vi likadant, sen är vi färdiga, då skall vi städa inför vår julpyntandet natten till julafton. Det är värt så mycket att få se glädjen i deras ögon då de stiger upp på julaftonsmorgonen och ser glitter, pumlor, julgranar, tomtar och julklappar lite överallt.
På julafton kommer nog alla mina barn som det ser ut idag iaf, då skall jag passa på att ta en riktig syskonbild, jag har nämligen ingen bild med alla 7 underverken på. Kan tyckas konstigt, men det är faktist så att vi väldigt sällan är alla tillsammans samtidigt, det är alltid någon som har något annat för sig.
Nu skall jag sätta mig i soffan en stund, ladda upp för mera spring i morgon, med en komihåg lapp i största hugget så jag vet jag får med allt.
Ha det gottigt allesammans....nu värmer jag lite glögg...

PS Glömde berätta för er om mina nya tomtar, de är nakna och supersöta. de sitter på mitt nya fina köksbord och håller ställningarna!

Tankar....

Har tänkt mycket på sista tiden om när man väljer vilken väg man skall gå, vad som händer och vad man väljer bort i livet. Det kallas ju att man står vid ett vägskäl, men jag vill kalla det vägsjäl, tycker att det passar bättre för de val man gör där.
Jag har stått vid många vähsjäl i mitt liv och jag vet inte om jag alltid tagit rätt väg, men jag tror att jag oftast gjort det iaf.
Men tanken kommer ibland, tänk om jag gjort så istället...så man är inte riktigt säker på sina val om de är rätt eller om de är fel.
Men även om man valt rätt väg så innebär det inte att den bara är rak, det kommer nog en hel del svängar och ett och annat gupp här och där, men så länge man kan hålla sig kvar på körbanan så är det nog ganske rätt iaf.
Jag tror att jag kör på rätt körbana nu även om jag nosat i dikeskanten ibland, är inte nere i diket ännu trots allt.
Jag hoppas på att vägen längre fram är något rakare om inte hela tiden så några långsträckor skulle jag allt önska.
Nu skall jag hoppa i säng, har ju joobbat natten, barna är förda på dagis, det enda ljud jag hör nu är köksklockans tickande.


Funkykidz

Idag har det varit avslutnig för Melinas dansgrupp funkykidz från Inpuls. Det blev en föreställning i stora salen på Kulturenshus, det var väldigt mäktigt!
Jag har lyckats få med henne på några bilder, men en del bilder missade jag huvet, men det är ju inte så lätt när de rör på sig hela tiden.
Men konferencieren Kirsi meddelade att hela föreställningen blir inspelad så vi får köpa den om vi vill och att vi vill, Melinas första uppträdande måste vi ju ha kvar.
Hur som helst så kan ni se henne på min pixbox, jag skall strax lägga upp några nya bilder på min dansprinsessa där.

Första natten av sex

Det där lät lite klurigt, men betyder att min första arbetsnatt av sex stycker sammanhängande är över.
Det har varit en bra natt, relativt lugnt.
Vädret är perfekt att cykla i, men mera snö vill jag, för det är lite spårigt.
Snart skall jag gå och hämta Tripp, Trapp och Trull från dagis, de är nog trötta de små liven.
Imorgon är det uppvisning på Kulturens hus, min lilla dansstjärna skall dansa.
Så jag får sova stundvis, lite på morgonen och lite på kvällen för att orka jobba, men det blir nog bra. Det är tur att man kan anpssa sig.

Lucia 2007!

Hipphipp hurra för vår "riktiga" lucia, AnnaKajja som fyller år idag!
Men jag måste få visa er världens finaste Lucia och Tomtenisse!
Det innebär att jag gör mitt första försöka att lägga ut bilder på min blogg, vi får se hur det går snart.

Vill bara säga att jag har varit på en mysig luciamorgon på dagis, Melina är en vacker Lucia, Abbe och Saga har varit tomtar, lika vackra de.
De är så duktiga på att sjunga men det höll på att börja lite tokigt, för nu på morgonen kom Abbe på att det är ju Lucia han vill vara och vi som inte ordnat det för honom för jag tog för givet att han ville vara tomte.
Vilken tur att jag skulle vara tomte då(dock bara med tomtemössa)så det gick bra iaf.
Nästa år måste jag ha större koll, vill han vara Lucia så måste han ju får vara det.

Nej nu har jag prövat att infoga bild massa gånger och det går inte, ni får helt enkelt kolla in dem på min pixbox.

Ha en trevlig Lucia

Besviken som f-n

Jag är arg och besviken som en galning, kan inte täka på nått annat!
Kommer från föräldramötet där vi skulle få  veta hur det kommer att se ut under våren för 4-6 an på Tunaskolan.
På mötet fanns rektor och skolchefen, men visste nnågon av dem hur våra barn kommer att får det efter jullovet????
Nej de kunde inte heller säga vad de har för lärare efter jul, och det i en klass som inte fått undervisning på 3 månader!
Det är ju skamligt Luleå Kommun!!!
Nu skall vi få 1½ resurs efter jul, som inte gynnar våra barn utan blir för 4orna som skall delas från 2 till 3.
Nu sker övertalning på Marcus att han byter skola till Hemängskolan, jag tror att det är den rätta räddningen.
Får se vad han tycker om det i morgon...

God natt till alla er som kan sova, själv sover man stressigt och oroligt....

Tisdag!

Idag fyller Terese 20 år, GRATTIS!!
Vi skall få smörgåstårta i lokalen, mums fillibabba, sen bär det av på föräldramöte på Tunaskolan, för idag så skall vi äntligen få veta vad som kommer att ske nästa termin. Om vi får ha samma vikarie eller om eleverna måste börja om med en ny.
Skulle även behöva in till stan för att köpa en liten present till Theresen. Men min lilla Saga är åter igen febrig, att jag är less på feberighet, fy bubblan.
Men men det löser sig säkert i slut ändan.....
Nu skall jag vila lite med febersagan..

Måndag

Vilken full rulle dag, tre utvecklingsamtal och så har jag varit till Marcus skola och hämtat hem lite läxa. Stressat så jag fått ont i huvet, mellan samtalen har jag plockat undan i barnrummen, hängt tvätt och sett klart en film som vi hyrde i går.
Efter dagis har vi varit till moster Lena och mojsat med Bebben(Melina tycker att han kan heta det) Melina har nog blivit kär hon oxå för hon ville inte släppa skönheten, han låg och mös hos henne och hon blev alldeles varm på armen, men vad stolt hon var när vi gick hem därifrån när hon fått hålla honom så länge.
Jag säger det igen och det kan sägas tusen gången, det är nått speciellt då det kommer ett litet barn till släkten det bara är så.
Elin är lite sotis på lillkillen och Therese, men det behöver du inte vara, för ingen tycker mindre om dig nu bara för att det kommit en Bebbe.
Men det är klart det kommer att ödslas tid på honom så är det ju, han är ju ett litet underverk, precis som vi kände för dig då du föddes.
Nej nu skall jag inta min favoritplats i soffan och glo på teve, sov gott alla där ute!

OjOj

Jag vet inte vad jag gjorde med sista inlägget när de blev så där konstigt med texten, jag är bara hur kass som helst när det gäller att redigera osv, ni får ha överseende med det.
När jag  vill ha nått skrivet på data så måste jag be Moa om hjälp, speciellt om det skall skrivas nått som skall dras ut, hehe
Men jag skall lära mig, jag lovar, måste ju klarar mig själv snart, tiden går fort så flyr hon hemmet, det är ju endast ett och ett halvt år kvar av gymnasiet.

Inte alltid som man tänkt sig

lördagen blev inte som jag tänkt mig, men den blev bra eller bättre kanske, för min äldsta son visade sig med sin flickvän, de kom och åt middag med oss och han sa att han kommer på julafton det är 2 år sedan han frivilligt kom, han har gjort annat.....tycker inte om att fira jul och förstår inte varför vi skall fira jesus födelsedag eftersom han inte tror på honom så han har ju en poäng, men mat vill han iaf gärna ha.
Det blev iaf Rocky road från Leilas jul, det var helt klart super gott, vid midnatt bröt vi upp och bjöd Maria på taxi hem.
Nu skall vi åka iväg och äta ute mat, mmmuuuummms


8:e december 2007

För exakt 12 år sedan kämpade jag för att få ut mitt fjärde barn, kl 18.02 anlände han och han var efterlängtad!
Igår och idag har jag bakat för vi skall fira honom här, han har redan fått sin present, en dirt bike för 7000 kr så han får ingenting idag förutom fika.
Har just nu en hel fläskkarre i ugnen, har försökt locka hit min äldsta son, som är 22 år med lite god mat, man kan ju alltid hoppas.
Det var lättare förr skall jag lova er då man kunde tvinga honom mer eller mindre, hehe
Nu kan man iaf hoppas på att han visar sig det är ett tag sedan som jag såg honom och även om de blir vuxna så längtar man ju efter dem och saknar dem och oroar sig!!

Annars idag skall vi baka julgodis och pepparkakor, dricka lite glögg, vin och kanske en och annan öl, mysa lite.

I morgon så är det andra advent, vilket betyder 2 veckor kvar till jul, jag fattar det knappt, var tog tiden vägen??

Jag som skulle hinna så mycket, oj, oj, men kanske under denna vecka....men jag måste även till Mackans klass mellan mina planerade tider.
På måndag har jag 3 tider för utvecklingssamtal på dagis, det var ju lika att boka alla tider samma dag, då behöver jag bara komma ihåg ett datum, det måste ju vara enklare även för mig, hihi

Sen skall jag gå och vara i Marcus klassrum så att han får nått gjort och för att ta hem lite skoljobb åt honom, så kanske, kanske kan man hjälpa honom att komma ikapp.
Hur som helst så är det mitt mål just nu.

Marcus

Marcus är snart 12 år, närmare bestämt på lördag den 8:e december så är det dags för tårta. Han går 6:an på Tunaskolan och denna ht har verkligen varit en hemsk period. Han har ingen lust till skolan och svårt att koncentrera sig, kan inte sitta still, smyger omkring i klassrummet och ibland i fönstret. Detta är ju alldeles på tok, vet inte vad jag skall göra för att få honom motiverad till att sköta sig i skolan och iaf jobba på lektionerna. Som det ser ut idag så finns det en stor risk att han får gå om sexan och det är ju inte roligt, men vad skall man göra, känner att jag behöver hjälp.
Han har gått hos kuratorn tidigare och kanske jag skulle kunna vända mig till henne....hjälp måste jag söka iaf..

Kung Bore kom tillbaka!!!!!!

Jag vill ha snö och -10 grader, jag vill att det skall knarra under skorna då man går.
Jag hatar detta slask och halka, det är inget roligt, kom tillbaka med vår vinter nu på en gång!

Hoppas att du läser detta Kung Bore, det är ju inte dags att ta semester nu, du får nog allt vänta ett par tre månader till.

Julmaten var fantastisk god!

Maten på Örnvik kan jag varmt rekomendera!!
Jag är mätt fortfarande, så de blir endats middag till barnen idag.
Planeringsdagen har varit bra, men som alltid då man sitter och lyssnar i timmar så bllir man trött i huvet.
Så har jag sett en lite babymage idag, babyn kommer i vår.
Man blir nästan avundsjuk, men nu är det ju stopp med stora bokstäver i det här huset, vi väntar på livets efterrätt så de som ligger närmast till är Maria och hennes Marcus.
Snart vill jag bli mormor ni måste gå och spana in Theresens lilla kille så finns kanske risken att det smittar ...

Glömde en viktig sak

Idag har jag varit och snosat på Theresens och Daniels söt unge, alla ni som sett honom på bild och tycker att han är söt så är det absolut ingenting mot för vad han är i verkligheten.
Han är en så vacker kille så det är otroligt, det var så mysigt att hålla i underverket.
Han sov hela tide nsom vi  var där och vi höll i honom i tur och ordning, jag tog upp honom och gav honom till äldsta gammel mostern, sen mös jag med honom två gånger, en gång före Moa och en gång efter sedan fick han lägga sig i sin fars trygga famn och han bara mös.
Det är ju lustigt vad ett barns födelse rör ens känslor starkt, det spelar som ingen roll hur många gånger det händer det är alltid varje gång lika fantastiskt.

Nu skall jag slänga mig i soffan igen tror att Christin börjat om, hon är ju verkligen en helt fantastisk person hon oxå.

Ha det gottigt ....

Julfest med tomtar och prinsessor

En julfest avklarad, där fanns tomtar, prinsessor, pepparkakor och det var jätte roligt.
Vi har lyssnat på Abbes första luciatåg, han sjöng hela tiden och det är ovanligt för att vara en av mina söner, hehe.

Vi har pysslat lite, tomtar och smällkarameller och fikat julfika, pepparkakor, lussebullar julgodis och slutat med ett fiskedamm.

Det har med andra ord varit en helkväll, nu har de små russinbullarna fått lägga sig och jag skall städa undan här lite till för i morgon är en annan dag......då blir det dagis hela dagen för jag har planeringsdag ute på Örnvik, gissa vem som får äta julbord i morgon.


Pippi Långstrump

Vilekn tjej, hon är lika populär nu som när hon kom till världen för ett x antal årtioenden av Astrid Lindgren.
Min Lillstrumpa, Saga fullkomligen älskar henne, det finns ingenting annat som duger, när hon komme rhem från dagis så det enda hon säger är Pippi och så sätter hon sig i soffan.
Abbe och Melina ser också gärna på Pippi, men inte med samma glöd som vår snart 2 årige dotter, hon går och bär på Pippidockan och bäddar om henne, om någon annan tar henne kommer det stora tårar ner för hennes kinder.
Pippi är bra, snäll och modig!

Trööööötttt

Fy bubblan vad jag är trött!!!!
Ska snart väcka upp mina små illbattingar och föra dem till dagis så de får äta frukost där, själv skall jag bädda ner mig i sängen och suuussssaaa sköööönt.
Nu är det en natt kvar, det är inte nattjobbet i sig som är tröttsamt just nu utan det dåliga föret ute.
Jag cyklar ju till och från mitt jobb och igår kväll snöade det lovikavantar och i morse så regnade det, plogbilen hade inte hunnit göra sitt så det var snömodd mest hela vägen hem och där plogbilen hunnit fram var det glashalt, inget mellanting alls och ingen sandbil hade varit framme.
Och när man är lite lagom pömsig och lägtar hem så är det jobbigt när man knappt tar sig fram, det brukar ta 15-20 minuter att ta sig hem, men idag blev det minst det dubbla om inte mer.

Nu  skall jag jaga upp mina sömntutor, för ni skall inte tro att de är morgonpigga, åhh nej de kan somna kl 18.00 på kvällen och vägra stiga upp fast jag väcker dem efter kl 07.00. Fatta att jag aldrig skulle kunna ha ett jobb där jag börjar före 7 på morgonen vi skulle bråka ihjäl oss.

En prins är född!

Ja väntan var över igår på morgonen föddes en liten prins in i släkten, han är hur söt som helst!
Än så länge har jag bara sett honom på bild i min telefon, men kusin AnnaKajja har minsann varit och snosat om ni bara visste vad avis man blir!!!!
Nåja jag skall vänta tills han kommer hem med sin mamma och de har hunnit komma till rätta i sitt hem.
Huvudsaken är att det är över och att allt är okej.

Och ett jätte jätte stort grattis till Therese och Daniel, men även till mormor/morfar och farmor/farfar.

Och till mig då som blivit Gammel moster, de ni det är inte illa det heller!

Go natt från en mallgroda! Nu skall jag trampa till jobbet....