Hipp hipp hurra!!!!

Ja det är verkligen värt att fira! Mackan får byta till friskolan, imorgon skall vi dit för att göra ett studiebesök som första grej och få se lite lokaler och träffa elever och personal.
När hon ringde kordinatorn i morse när jag stod på busshållplatsen så blev jag överlycklig, måtte det nu bli bättre, kan ju inte tänka mig att det kan bli sämre iaf.
 
Men vi får väl se.....fortsättning följer i morgon när vi varit där!

Idag får vi veta

Hoppas på ett positivt svar från Norrskenets friskola, som är den skola som känns aktuell för oss. Det var inte kul idag att skicka min son till skolan för han vill inte dit, han säger att det känns som om alla skyller på honom även om det inte är han. Så ska det ju inte vara, men egentligen så hade jag ju facit i hand vi har ju faktist gått på Tuna förut. Då var det ju så och jag sa efter det första föräldramötet då vi fick träffa hans nya klasslärare att det går åt pipsvängen, vilken magkänsla jag hade, det blev tom värre.
Jag skulle då ha övertalat min son att byta, men jag slängde fram frågan och han sa nej, nåja inget att göra åt nu, nu måste vi ta tag i detta problem som alltså finns just nu och hoppas på att han kommer därifrån snart.

Nu har jag bestämt mig!

Nu tar jag min son från Tunaskolan! Det har gått många månader nu av sexan och det ser inte ljust ut för klassen. Idag ringde fröken hem igen, vet inte hur många samtal jag fått hem. Visst en del är berättigade, min son är inte helt oskyldig vad gäller det som händer på skolan. Men jag tycker att han blir orättvist behandlad och då senast idag. Jag vet inte vad jag tar mig till snart så jag har bestämt mig för att ta honom från skolan och sätta honom på en annan, i morgon får jag besked av den nya skaolan om han får börja där. Han är ju en orlig filur som behöver lugn för att det skall fungera överhuvudtaget och lugn är det sista som finns i det där klassrummet. Nu tar vi steget till en klass som redan följer regler och har en arbetsro, vi kan inte vänta på dessa 19 ungar skall börja fungera i grupp. Jag frågade fröken idag om hon upplever honom som en av de värsta, men då sa hon nej det kan jag inte påstå, men ändå vill hon att jag skall sitta med honom i skolan eller komma och ta honom därifrån, precis de orden sa hon till mig. Undra vad hon säger till de föräldrar som har de bråkigaste barnen?????
Idag har han även fått skuld för saker han inte gjort och det har även hänt förr, jag försöker lära honom att stå för vad han gör och ta ansvar över det, men han skall heller inte behöva ta skit. För det tycker jag att det varit vid flera tillfällen nu.
Nu hoppas vi på ett positivt besked i morgon och på en snabb flytt, till en klass med inarbetad arbetsro och självklara regler. En skola där man ser eleven och är intresserad för vad eleven gör istället för att ta för givet att det är något dumt.
Jag känner även att jag måste stå på mig för mitt barn nu, han är inte guds bästa, men det är inte mer fel på honom än på någon annan. Han är en mysig kille om man ger sig tid att lära känna honom och det är just det vi hoppas händer nu.
Fortsättning följer i morgon.....

Halli hallå...

Här hemma är full rulle skall ni veta, de små odjuren springer runt som några hysteriska vilda hundar. De sliter i allt och då menar jag ALLT! Deras pappa städade lekrummen för bara en halv timme sedan men det syns inte öerhuvudtaget nu. Att man kan älska varelser som är helt galna är ju förunderligt!
Nåja det är mer städat än igår, då var det katastrof, har aldrig haft så stökigt, jag lovar, det var folk överallt här, leksaker på det mest tokiga ställen och Mia då som försökte ha klippstuga. Vi kom överens om att nästa gång som hon gör mitt hår blir det när de tre otäcka varelserna är på dagis.
Moa som är nyopererad i halsen har sovit mest hela dagen, hon har haft en tuff fm, ont så hon inte kunde prata. Tog kontakt med akuten och doktorn ringde hem och det han kunde erbjuda henne var att att komma in och få dropp på nytt och medicin intravenöst, vilken tur att hon blev bättre med den medicin vi har hemma! Hade ingen lust till att tillbringa natten på sjukhus i kväll.
I morgon går jag på mina nätter som är kvar, endast två stycken då, jag har haft semester nu när Moppan varit sjuk för när hon fyllt 16år finns det inget att ta ut på henne. Det är ju verkligen tokigt, hon hade nog inte velat vara själv med det onda som hon haft idag. Så vilken tur för henne att hennes mamma fyller 40 år i år och då får 31 semesterdag detta år. Men vad gör man inte för sina underbara troll????!!!! Hon är ju ett av mina sju underverk så det var inte ens tanke på nått annat, man vill ju finnas där bara man kan.
Nu ser de tre varelserna som jag oxå älskar otroligt högt på BOLIBOMPA, det är Fem myror är fler än fyra elefanter, ett verkligen toppen program.

Nu kom Mopp precis och sa att hon är hungrig, så jag måste nog sluta och försöka hjälpa henne att hitta på nått.
Ha det gottigt!
Ps. Det har ni nog inte kunnat undgå att se att vi fått en vacker vintervärld här i Luleå, helt fantastiskt underbart!


Saga 2 år!

Våran lillprinsessa fyller 2 år idag! HippHippHurra!!!!
Tänk vad tiden går, känns som igår vi satt på Waldorf och skulle beställa mat när flickebarnet bestämde sig för att komma till världen.
Igår fick vi även en överaskning, mormor stod bakom dörren och kom för att fira lilla Saga, mormor hade med sig bullar, kakor och tårta. Tack min underbara mamma!! Nu slipper jag stressa efter mitt nattskift för att baka till lilla tjejen.
Nu är barnen på dagis och mormor på ranten, enda ljudet här hemma är diskmaskinen och radion, annars så är här lugnt och skönt. Skall slänga mig på rygg en stund så jag orkar med kalas och så att jag orkar jobba en sista natt.

Vardagen stundar

Fy tusan vad skönt med vardag, säng i tid och upp i tid, dagis osv......
Vi har som de flesta andra verkligen haft jullov, vi har ätit gott, ibland flera gånger per dag, sovit länge på dagarn så vi har så svårt att stiga upp på morgonen, även om vi somnar i bra tid på kvällen.
Melina som verkligen har längtat efter sitt dagis, sina kompisar och fröknar redan sedan lördag före jul är i stort sett inga problem med att få upp, Saga hon kommer oxå upp rätt fort när man tänder lite smålampor och öppnar upp dörrarna till övriga lägenheten, men Abbe, min lilla guldprins han är sjuk varje dag jag väcker honom, det är allt mellan ont i halsen och magsjuka, hihi Men när vi kommit upp äntligen och när vi fått på oss kläder och tagit oss fram till dagis åkandes i kälktåg så är det inga problem att stanna med sina kompisar.
Vi åker kälktåg, tre kälkar efter varandra, för att alla tre trollen vill sitta längst fram och styra och för att slippa tjafs så kom då Tomtefar med en till kälke på julafton så nu är alla tre glada och nöjda när tåget avgår från Mjv till dagis.
I morgon är det nattjobb som stundar, känns bra, sen kommer jag att jobba lite extra nu under våren för att förverkliga lite drömmar som jag har.
Nu väntar jag på att Mackan skall anlända hem, men han kommer aldrig, han gick nämligen till skolan i en Svergie mitt fosterlands tröja som han fått lov att köpa för sin pappa.

Sjuka

Vi börjar det nya året med att vara sjuka, Melina och Saga har lite feber, igår fick Melina lite prickar som kliar bakom öra, på ben , hals och mage, mest troligt vattkopper. Då lär det ju bli en kjedjereaktion här, för ingen av dessa tre monster har haft det, nåja bättre nu alla på en gång så är det borta sedan.
Just nu sitter monstrerna och äter hemmagjord isglass, jag köpte pinnglass med chokladöverdrag men det dög inte så vi  var tvugna att göra egna igår kväll.
Nu skall jag se om de vill vila lite, deras mamma är trött, av någon konstig anledning så är det alltid jag som får ta morgonbestyr, luncher, disk m,m det spelar ingen roll om deras far är hemma, han ligger bara på soffan. Hoppas att det blir en förbättring för honom där, att han tar lite ansvar och hjälper till här hemma, det är ju inget hotell.
Nåväl vi skall örsöka ha ett trevligt lov nu, så trevligt det kan bli med sjuka små monster.