Om Abbe

Jag tänkte jag skall börja berätta om mina små troll och tar Abbe först, bara för att han är ett typiskt mellanbarn och är värd att komma först ibland.
Abbe är min lillprins bus, han är 3½ år och en riktig fixare. Han hjälper till så fort det vankas arbete och då får alla kompisar och lekar stå åt sidan. Att vattna, plantera, spola av balkonger och diverse andra saker, att skruva och hamra är verkligen hans grej och han ställer alltid upp. För ett tag sedan var han hos moster Kin och städade hennes balkong med henne då sa han "Moster, vet du vad jag ska bli när jag är stor?" Moster svarade "Nej, vad då?" Abbe sa " Jag skall bli en pappa!"
För honom är det det allra viktigaste man kan vara just nu och det tänker han oxå bli, söt ungen där.
Annars så är han ganska lättstött, man får vara försiktig vad man säger , annars så går han iväg och är sur eller ledsen med hela kroppen. När han blir arg är det bäst att man duckar annars finns risken att man får nått i huvet, för då flyger det grejer.
Men han är verkligen väldigt omtänksam och ordentlig oxå, han var i lekparken med sin syster och LillMicke när vi var på Borgarudden under midsommar. Abbe fick en sticka i fingret och blev lite ledsen, men han kom ändå inte springades till oss vuxna som satt en liten bit bort förrän han fick med sig sin lillasyster. Han vet att man inte kan lämna henne ensam någonstans, så liten som han är.
Han blir lite ledsen när jag far och jobbar natt om han råkar vara vaken, han vill verkligen inte att mamma skall jobba, mamma skall vara hemma hos honom.
Denna lillkille är  i behov av massor av kramar varje dag det får man inte glömma.
Han har nyss fått en ny cykel, en gul BMX, en ritkig killcykel, den är hans käraste ägodel just nu och samtidigt så fick han en ny cykelhjälm med Spiderman på så han är något tuff nu.
Lillmannen i mitt liv!

Det var lite om världens bästa Abbe, det kommer mera om andra världsbästisar!
Nu skall jag ut i solen till busfröna.

Värmen kommer

Det står så i tidningen, på onsdag närmare bestämt skall den dra över vårt avlånga land och det är med ett varmt välkommnade. Själv jobbar jag då sista natten, skönt....det är tufft med dessa långnätter, inte att man slutar 8.00 utan att man börjar redan 21.00. Nåja han skall ju inte vara borta mer än 6 nätter min kompanjon, sen är allt som vanligt igen.

Idag måste jag tömma Melinas rum för i morron är hantverkarna här och börjar riva väggar och golv.....jag har inte ens börjat tömma nått ännu så det blir en tuff dag.

Skall lägga mig nu så jag hinner sova en stund, men främst så jag hinner somna innan älskade skitungarna öppnar sin vackra blå och upptäcker att mamma är hemma.

Ha en underbar dag i solen!

Jahaja

Det var en vattenskada som kommer att åtgärdas med början på måndag, det blev lite som måste fixas till dess för jag jobbar ju natt. Hur som helst så har allt löst sig, på måndag har jag bytt med Sandra (hon är helt fantastisk på att ställa upp) så jag får sluta kl 6.00 istället för 8.00, så jag hinner hem innan hantverkarna kommer och får ta upp barnen för att föra dem till dagis för frukost. Jag får sova med öronproppar i Mackans rum....det skall nog gå bra. Det blir ju fint då det blir klart iaf, nytt golv och nya väggar.
Nu försöker  barnen sova, det bidde lite sent, men de får ju sova till kl 8.00 i morgon, själv får man stiga upp kl 6.45 för jag måste till tvättstugan och få bort all tvätt så jag rymmer allt sen.
Utomhus kan man tro att hösten flyttat in, vi får väl hoppas på att det kommer sommarvärme!!! Vi vill bada!!! Och sola!!!

Vattenskada!

Nu rinner det vatten på väggen i Melinas rum, det känns jätte blött, så jag måste ringa Lulebo i morgon. Det är som fan, om man får skriva så, nu blir hon säkert utan sitt rum ett tag, det är tur att Mackans rum mest står tomt så hon får flytta in där. Vet inte hur fort de åtgärdar problemet, men man kan ju tycka att det känns ganska akut.

kväll

Har tvättat upp teutonian för den skall säljas bort nu, ut på blocket i morgon. Jag har ju nämligen nu en sådan stor tjej som skall få en smidigare vagn, men jag behåller nog ståbrädan för säkerhetskull, jag har ju lite lagom lata stora barn.
Sitter nu och njuter av ett glas rött, här hemma är det ganska undanplockat. Hoppas på att det är nått att se på tv snart, så kan jag småslumra på soffan. På torsdag måste jag hålla mig vaken länge så jag kan somna om på fredag då jag lämnat kidzen på dagis, för jag går på natt då och det är min kolegas långnätter 21-08 istället för min lyxnätter 22-06. Men det skall nog fungera bra det oxå. Det är ju inte länge nu tills det är semester och jag har beställt sol och värme!

Huset fullt!

Huset är fullt av ungar, mina egna , grannens och så Åsas. Jag har just utfodrat dem med våfflor, sylt och glass, nu hoppas jag att de orkar leka utan gräl. Själv så skall jag försöka jobba mig neråt i tvättkorgen och så städa undan lite, surfa efter bilar osv.
Vi skall ju byta bil, en lite mindre bil med manuell växellåda, men ändå 6-7 sitsig. Jag får ju snart börja övningsköra och det skall bli så j-a kul, men jag får vänta tills vi får pappren från länsstyrelsen.
Ett körkort är ju ett måste, jag vill bli mer självständig och då är detta steg ett.
Nu skall jag städa undan efter matvraken.

Regnet det bara öser ner....

Idag har vi cyklat till moster Kinoch fått lunch, jordgubbar och glass. Fick laga punka på cykel igen, fattar inte varför jag får flera punkisar, men det är klart det är en hel del glas efter mina vägar. Man tror att man missat dem, men inte det...
Nåja nu är det bara att trampa på för fullt igen, just nu är min fina cykel på vift med Moa.
Jag är fortfarande ledig.....mina små skall få vara hemma till torsdag, mest för att jag är för lat för att stiga upp och föra dem i tid till dagís. Men de är ju precis överallt och man hinner inte alltid med, så det händer att man blir en aning irro på de små liven. Nu längtar jag i säng faktist...det skall bli så skönt när alla är tysta och har rövats bort av John Blund.


Midsommar

Vi har varit och bott i stuga på Borgarudden, det har varit mysigt och lugnt och trevligt, ungarna har stormtrivats. Värre har det varit hemma, en fest som spårade ut och hade svängdörrar så jag fick skicka min syster Lena som utkastare, Tack Lena! En del elände har den slutat med, men ungdomarna får själva stå för konsekvenserna. Nu är vi iaf hemma och det är skönt, nu skall jag strax ordna nått att äta sen blir det att bara ta det väldigt lugnt.

Midsommar i krokarna

I morgon packar vi bilen och åker iväg och firar midsommar och det skall bli jätte roligt! Det som gör allt ännu roligare än tidigare är att min lillebror Håkan och hans kvinna och deras underbara döttrar skall följa med oss och det skall bli så roligt att umgås med dem på det viset. Saknar flickorna ofta och blir så glad när jag ser dem, nu får jag tillbringa ett helt veckoslut med mina brorsdöttrar.

Hanledarutbildningen!

Ja då var den avklarad, nu är det bara att vänta in länstyrelsens godkännande av Kenneth och syster Catrine, men det skall väl inte vara nått problem.
Nu gav jag en utmaning till Maria och AnnaKajja, vem har körkortet först???? Upp till bevis att vi verkligen vill ha det!
Jag vill så det gör ont, men det gäller ju även att ingen säger till oss att vi inte klarar det för då kan det hända att nån av oss lägger av, för vi får för oss att vi verkligen inte klarar av det. Men alla har varit nybörjare och fått lära sig, så nu får ni ha tålamod med oss och peppa oss om vi känner att det börjar gå tungt.

Nu så är det cykeltajm till la work! Sista natten innan jag är långledig 11 nätter, underbart!

Tjolahopptjolahej

Nu sitter jag och laddar upp för att cykla på jobbet, idag har varit en bra dag även om den börjad mindre bra.
Och när jag menar börja så är det då jag kliver upp efter att ha sovit min "natt" efter jobbet, jag går ut på gården till min familj som är ute och njuter av sol och värma och möter en liten Saga med avklippta joggingbyxor. Jag blir fly förbannad på hennes pappa som klippt av dem, de är inte mycket använda och kostade lite mer än ett par från hm, dessa hade jag köpt från meandi, de kostade mer än 200kr. Då säger han men de var ju trasiga, nej sa jag de hade en dragsko nere vid foten som man spänner med en knapp, de var inte trasiga!!!!! Ibland så undrar jag vad det är me honom , han sa att ja men jag hittade inga shorts åt henne, då sa jag i en nystädad garderob och de ligger en hel hög mitt framför näsan på hö sida.
Nå väl tur att resten av dagen blev bättre.....jag, Melina och Lena W fick skjuts av Anne in till stan där vi strosade  lite, mötte Mia, gick och solade och fick skjuts hem av Tvåan.
Sen har vi suttit på gården och myst, fikat, ätit och sen har jag badat mina glin och nu ligger de i säng.

Ha en trevlig lördagkväll!

Trött...

Kommit hem för några minuter sedan, gjort lite frukost och läst nyheterna på nätet. Trött är jag som en liten gris, så jag skall snart hoppa i säng. Det är bäst att lägga sig innan trollungarna börjar sträcka på kropparna annars så är det kört för mig.
Ute ser det som om det blir ett underbart väder idag, jag har lovat min granne att jag skall vara stöd för henne så hon orkar åka till stan och utföra en del ärenden. Jag tänkte ta med mig min lilla Melina, men de andra två får leka med sin pappa, det var han inte så glad för han ville att jag skulle ta med alla tre på stan. Men det kan han glömma, så kul är det inte att gå på stan med dem. Och han är inte så upptagen att han inte kan umgås med sina barn, jag gör ju det all min lediga tid så gott som, varför det blivit så kan tänkas vara delvis mitt fel, men jag tycker att det skall komma intresse från den andre föräldern oxå.
Nej nu skall jag lägga mig i Mackans säng och läsa mig till sömns.

Ha en underbar dag!

Fredag den 13:e

Är detta en otursdag???
Nej jag tror inte det, för AnnaKajja är född fredag den 13:e och med henne finns ingenting i närheten av otur, mera tur att vi fått henne!

Bank, bank, bank....

Fy tusan, jobbat natt kan inte sova pga att det är någon av mina grannar som får renoverat, jag gissar på badrum, för det låter som om de bilar(tror de stavar så, iaf så låter det jävligt högt)
I morron skall jag sova med öronproppar!!
Har plockat undan lite, hängt tvätt och så.....för här finns ingen annan som ids det. Nu tvättar jag bara till barnen och mig, hehe....

Grillfest i regnet

Ja då har man varit på dagisfesten, det regnade men det gick bra iaf. Nu har Saga somnat för rätt bra tag sedan, Abbe är på g och Melina det lilla yrvädret som inte kan bestämma sig för vad hon vill kvällsfika sitter nu och äter en yougurt iaf.

Har en fundering på vad man skall med sin sambo till egentligen.....alla möten på dagis, alla fester på dagis, alla besök på bvc, tandvård ect får man göra själv. Man får städa undan efter honom då man kommer hem från nattskiftet för han ids inte det själv, man får tvätta all tvätt, städa allt och på råga på allt så får man själv fixa punkteringen, så det var bara och snabba sig att få Saga att somna....ja jag är gode less just nu som det kanske hörs....blä, jag får stressa jämt och han bryr sig inte att hjälpa....fy bubblan.

Måste bara berätta...

I natt så vaknade Abbe, min underbara lille 3½ åring, han var jätte ledsen och sa "Mamma visst har vi tagit studenten!" Klart vi har tagit studenten sa jag till honom då, skruttungen min.
Det har ju varit mycket prat om studenten, nu när kusinen Ricke Prick och så Gustav då tagit studenten, vi har ju sjungit oss hesa "För vi har tagit studenten fy fan vad vi är bra!!" och så har vi skrikit "Id3D ale ale ale!!"
Och självklart även om det bara är de två duktiga killarna som egentligen tagit studenten så har ju vi oxå gjort det. Det bästa med allt detta att ta studenten är att vi tar ju studenten nästa år oxå och kan skråla "Id3D ale, ale, ale!" För då tar ju Moa studenten och vi skall sy en väldigt vacker klänning till henne....söker månster som en dåre, för hon vet ju redan hur den får se ut, nu hoppas vi på ett mönster, iaf ett liknande så man inte behöver sy om den så mycket.

Nu skall trollungarna i säng för jag skall trampa på jobbet!

Killar kan oxå vara slampiga

Har funderat lite sen jag och Moa pratade igår. Och trots att det gått många år sedan jag var 16 år, närmare 23 år snart, huuuuvvva. Så är det inga förändringar där ute bland ungdomarna. Då menar jag att killar fortfarande kan göra vad som helst tokigt, vara med hur många tjejer som helst och han är hur frän som helst, medans om en tjej har haft 2 kanske 3 killar då är hon slampig.
Var är jämnställdheten som alla jobbar för (och då menar jag inte att man ska sätta på lika många ) utan jag menar att vi alla oavsett kön skall vara lika mycket värda.
Män och killar har en gräddfil de åker på när det gäller värde, de spelar ingen roll vad de gör även om de är lite dumma och slampiga saker så är det ändå mer okej än om en tjej gjorde samma saker.
Vad jag vill komma fram till är att det killar kanske inte vet är att vi tjejer tycker att killar som är med många tjejer oxå kan vara slampiga. En kille behöver inta vara med alla tjejer, men han kan vara inställsam till alla tjejer och det gör honom inte heller särskilt smakfull, när det väl upptäcks och då kanske av den person som han fastnat mest för.

Tjejer och killar skall vara lika  mycket värda som personer oavsett vad de gör och även om man väljer specifika tjej och killgrejer att utföra. Tjejer är inte mer slampiga än killar som som gör likadant, då är ni killar oxå slampiga.

Regn

Var tog solen vägen????? I morse var det så kallt att små trollen fick sätta på sig  vantar tom!
Jag har vilat lite, men skall nu fortsätta min städning och rensning av hemmet. Moa sa igår att Emma (Gustavs syster) kanske skulle komma upp i sommar och Emma är jätte välkommen!
Annars i sommar ser det ut att bli väldigt trevligt, jag är långledig midsommar, hela 11 nätter, sen jobbar jag ju bara två nattperioder a 6 nätter, med ledighet mellan så kommer semestern!
Jag och de vuxna tjejerna far till Sthlm, det skall bli så jätte kul!
 Nej nu skall jag ta itu med hemmet!


Surströmming

Ja då har man varit på årets första surströmming, men jag har ju  då inte ätit, gjorde min premiär för snart 23 år sedan och sen dess har jag inte prövat på det igen.
Jag fick sill och potatis och lite köttebullar, det gick bra.
Sen satt vi en stund med trevligt sällskap innan klockan bidde för mycket och det blev dags att hojja hem med tre lortiga ungar.
En är nybadad och klar för sängen, de två andra sitter i badet och löser upp lite skit. De har riktiga sommarfötter varje dag, strumpor är ju nått vi inte tycker så mycket om i detta hus, när vintern är på ingående så är det jobbigt för vi vill egentligen inte ha strumpor. Vi borde flytta till värme, där fötterna får gå i sand och på gräsmattor varje dag.....

Test

Jag gjorde en test igen mot  min sambo, tidigare har jag testat med att sluta tvätta, det hände ingenting!
Nu har jag låtit en glasspinne ligga på golvet i Abbes rum, man måste gå förbi den när man går till sovrummet el till Melinas rum, där har den legat i 4 dagar och han har gått förbi den ett x antal gånger men inte orkar han ta upp den, han väntar in mig och nu klarade jag inte av det längre. Jag har plockat upp pinnen och knäskurat lekrummet. Jag blir så irriterad!! Här är han inte till mycket nytta, men om någon annan behöver hans hjälp med nästan vad som helst så är han snabbt på benen och är väldigt aktiv. Jag blir så j-a trött! Ska man göra ALLT själv då kan man ju lika vara själv.....

(glasspinnen var en test, det gäller allt)


Tunadagen

Idag är det Tunadagen, dit skall vi gå tänkte jag. Det brukar vara ganska trevligt, musik mat och lite smått och gott.
Ska jobba en stund på gården först och besikta lokalen för den skall hyras ut i em igen.
I`ll be back!

Blommor och jord

Jag har jord under naglarna, längtar efter ett bad, skall bli skönt, har precis druckigt en kall öl hos grannen. Nu skall jag bara fösa ner de två vakna trollen i säng.
Mackan tjatar om att sova i tält, tycker inte att det är så passande, det får han göra hos sin pappa har jag bestämt. Här är det fullt spring på natten av ungdomar och fylleskallar, så jag tycker att det är bättre för dem att tälta på en hustomt och så får det bli.
Man vill ju själv kunna sova på natten och det går inte om jag vet att han ligger ute på gården i ett tält.
Nu skall jag göra kväller här, sov gott alla där ute.

Lördag

Idag har vi köpt blommor till gården, planterat dem och fixat och donat, nu är man bara frussen för värmen har ju gått vilse någonstans.
Igår kväll kom Pelle, Pia och Lisa och överaskade, mycket trevligt!
Nu  har jag beställt pizza för jag orkar inte laga mat och bära ut för att de små absolut vill äta på altan.
Nu är det bara att pälsa på sig och gå ut en stund, pizzan skulle dröja ca 50 minuter......men sen blir det mumsfillibabba.

Kvällens prinsessor

Helt klart var dessa två kvällens finaste prinsessor , Mellina och Sagaimage3

Uppe med tuppen...

Jag och Saga skatten, hon har hostat halva natten och har lite feber, typiskt! Nåja vi får se vad hon orkar göra min lilla strumpa.
Just nu ligger hon bänkad framför tven, ser på barnprogrammen, de andra busarna sover och gör nog det ett par timmar tll, det behövs ju för det är ju examen idag.
Vi skall in och kolla på studenterna, hoppas att de haft en bra bal, med mycket dans och bus. Sen skall vi examenfika hos moster, för Ricke lille vännen är ju en som tar studenten idag, GRATTIS RICKARD!!!!
Det är ju lite knasigt, men man blir ju lite nostalgisk och tänker tillbaka på den där lille killen, han har ju varit dagbarn hos sin moster en period i sitt liv, ungefär precis då han började gå och han var otroligt söt. Väldigt envis och tjurig, men söt, hehe då gör det ju ingenting.
Han sjöng "Pongad av tormvind past för sig...." Och  nu är han en ung man på väg ut i livet, det är ofattbart vad fort tiden går.

Ute skiner solen, kommer inte ihåg när vi sist hade ett så här otroligt väder på examen, vi har ju alltid stått och huttrat ikapp, men idag är det en toppendag!

Balen

Ja då har vi promenerat och cyklat in till balen och tittat på alla vackra människor i stadsparken. Alla var vackra och stiliga, men mest då dem vi var där enkom för att få skåda :) Våran lilla Ricke som blivit stor, med en vacker tjej, Rebecka som jag sytt klänning till med sin pojkvän som fick en slips och Gustav med hans vackra följe för kvällen.
Ni var helt underbara allihopa!
Sedan prommades det hem till Mjölkudden, Kajja var med och vi fikade lite, nu har hon cyklat vidare på sin färd och vi lägger barn på löpande band, i morron är det studenten och vi kommer att vara där för att lyckoönska dessa duktiga ungdommar!

Tunga dagar....

Det har varit några tunga dagar här, jobbigt eftersom det är nu det skall  vara glädjens tid, examen står för dörren och sommaren är här, helt underbart! (Trots att jag bråkar med pollen just nu och inte alls varit så pigg och glad)
Men jag  hoppas av hela mitt hjärta att de människor som är berörda blir lyckliga igen och att de en dag kan prata om varandra med glädje över den kärlek som de haft.
Man skall nog inte lägga sig i så mycket, men jag måste få säga till er som det berör.
Båda har  ni sårat varandra, när man sårar någon kan man inte mäta i vilken styrka, vem som blivit sårad mest.
Jag hoppas att ni en dag kan prata med varandra, se tillbaka på det som var bra och glädjas åt de ni fått i livet.
Prata inte illa om varandra, säg inte sånt som ni ändå en dag kommer att ångra, för det gör man...
Tiden läker sår så är det!
Jag fick ett sms här i veckan med de inledande orden " Sätt aldrig den du älskar till sidan för den du tycker om, för den du tycker om kommer att sätta dig till sidan för den personen som den älskar...."
Jag tycker att det är tänkvärda ord som jag vill att ni skall ta med er ut i livet och leva efter.
Jag tycker om er två båda två och önskar er båda ett bra liv!

Pappa är hemma...

Visst blev barnen glada när pappa kom hem, men inte fick mamma mer lugn och ro och tid för sig själv, för han duger ju inte vid läggning och diverse andra saker. Jag trodde att jag inte skulle duga och såg fram emot min egna tid, men pyttsan, den kom aldrig!
Annars så har helgen varit som alla andra helger, ute mycket, tyvärr är inte jag och pollen kompisar så jag har varit jätte sjuk, idag är det bättre, jag har inte varit utomhus så mycket. Om det kan vara det, men jag är trött, av att ha tungt att andas och irriterad av att det kliar i ögon och öron! Jag har minimalt med tålamod just nu, det erkänner jag, så jag sjukskrev mig igår, det hade aldrig fungerat att jobba.
Nu har min mamma kommit och kanske vi tar en