Söndag

Idag skall vi till Maria och marcus, Marcus fyller år på tisdag så vi skall förfika idag! Nu är min sista bullplåt i ugnen, vaniljbullar blir det, mums säger Saga som redan stoppat i sig två stycken.
I frysen finns det även en  mumsig dajmtårta dagen till ära.
Igår blev det båten, jag gjorde mitt bästa med att tömma baren, men lyckades inte så bra med det. Det är ju tur de, för då mår jag ganska bra idag, har ju redan bakat bullar :)
Moa och Henrik sover, men jag skall kolla med dem om de skall med till Mia och Marcus.

Bartömning BBB

Ja det kanske det blir, grannen ringde för en stund sedan och ville att jag skaulle cykla in med henne en stund. Jag är ganska trött, men det kan ju gå över och party lusten kan komma, sen brukar det ju vara som roligast när det är minst planerat.
Ha en skön lördag, alla där ute!

Mamma Mia

Vi ville gå på Mamma Mia ikväll, på den tidiga då, men tyvärr så fanns de tinga biljetter för 4 tjejer, endast 3 så vi väntar..................................Jag och Mia gick på stan istället, köpte present till Marcus som snart fyller år, fikade på Rosters och myste på alldeles utan små kidzen, det var faktist skönt.
I morgon blir det middag och lite vin....för Moa och hennes Henrik, Mia och hennes Marcus, mig och Kenneth och alla små trollungarna då såklart.
Mikael och Linnea åker till Turkiet och har det bara bra, hoppas att de får varmt och gott!
Syster Kin och Annakajja åker till Ikea i morgon och jag har beställt några saker, för om jag har tur så skall Melinas rum snart bli färdigt....fläkten har stått och dundrat bra länge nu....jag skall nog ringa kvartersvärden i morgon och kolla hur läget ser ut.
Annars så är jag ruskigt sugen på att kanske gå ut i helgen, kanske min vän AnnaLena vill vara vänlig att göra mig nöjet att följa med, vem vet, hur som helst så skulle hon behöva lite Evabus...:)

Vilken överaskning

När Moa kom hem från skolan idag fick hon en ordentlig överaskning, in på gården rullar nämligen hennes egen Henrik! Så nu är Moa igen som en sol, härligt! Och han fick godkänt direkt av Melina (våran egen lilla killtjusare) Hon sa " Jag tycker att han är söt!"
Med mig så är det bara upp och ner, har det väldigt jobbigt i min mage just nu. Men sakta men säkert på bättringsväg, men att vara dålig tar så mycket kraft av en.
Jag skall ge barnen att äta, bada dem och lägga dem att sova....jag vill oxå sova är så trött!!!

Första natten..

Ja då har man jobbat första natten efter semestern...som gått alldeles för fort! Men det var en bra natt, ganska lugn, så det blev lite mjukstart.
Nu skall småbusarna upp ur sina sköna sängar så de får på sig kläder, det är frukost på dagis som gäller, för  jag skall soooovvva. Jag kommer att somna fort, jag är jätte trött!
Alla ni som är vakna idag, ha en underbar dag!

Min tand är lös, den är jätte lös....

och när jag tappat den blir jag en tandlös tös, min tand är lös, den är jätte lös snart är jag en tandlös gumma.....så har vi sjungit idag, för idag upptäckte mitt lilla troll att hon har sin första lösa tand! Och ikväll upptäckte vi lösa tanden nr 2, om ni visste vad hon känner sig stor nu.

Idag är ingen vanlig dag....

Idag är det Moa kommer hem dag :) Jag lovar dig min lilla tjej att det kommer att gå och tiden går fort, ni ses snart igen. Det kan även vara skönt att längta efter någon om man vet att den personen längtar efter en själv.....

Regn

Ja det öser fullkommligen ner från himlen!
Igår trodde jag att arbetarna skulle komma och ta bort fläkten som stått och dundrat här en 6 veckor tror jag, har tappat räkningen.....men icke sa nicke! Det är nämligen så att lägenheten över mig fick ta bort sin fläkt förra veckan, sen har det regnat ganska mycket och orsaken till våra vattenskador är ytterväggen uppe hos dem och den har de inte lagat, så det har regnat in igen och de fick tbx sin fläkt igår.
Fy så dåligt!!!! Ingenting händer på detta ställe då vår kvartersvärd är borta.
Hur som helst så skall jag cykla i vårt regn till Lulebo och välja tapeter och golv så är det gjort, nästa vecka jobbar jag ju natt och då finns inte orken och jag vägrar låta Kenneth välja...han är så svag för terrakotta, hehe

Nu skall busungarna upp och få frukost!


Tatuering??!!

Jag har funderat ganska länge på att göra en tatuering....jag tror inte att det är en 40 årskris, men vem vet :) Jag vill skriva texten "Mother of 7 miracle!" Men vi skojade lite i helgen, för egentligen måste det ju stå 7½ miracle, för hon är ju lite min oxå, hon Annakajja. Jag är en väldigt stolt mamma även om jag inte alltid visar det, men det finns ingenting i hela världen som är så bra som alla mina barn! Trots en del tokigheter som händer så är ni bara allra, allra bäst! Micke, Mia, Moa, Mackan, Melina, Abbe och Saga, jag älskar er över allt! Kramar från er stolta mamma! Jag kommer alltid finnas för er, så länge jag lever, sen spökar jag för er så ni inte glömmer mig!

Ledigheten över!

Ja då var den slut för denna gång....sommarledigheten....idag börjar allvaret. Hela arbetsgruppen skall på kommunhälsan idag....så de små får vara lite längre på dagis, sen ville Abbe, lillprinsen min ha palt. Melina kommer att vara som en levande död idag på dagis, hon somnade inte förrän efter 23 igår, fattar inte hur hon orkar, hon bara vägrara somna och ligger och pillar på grejer och visslar, nåja nu skall hon upp iaf. Saga och Abbe har inga problem med att somna, bara man fått dem i säng så kommer Johna Blund och rövar bort dem en stund. Nej nu skall jag väcka upp de små liven.

Städat

Jag har gjort lite sånt där tråkigt städande, men som är skönt då det äntligen är gjort. Fortsättningen följer i morgon i nästa rum, det handlar om skåpar och garderober....the never ending story, känns det som. Varför i herrans namn sparar man på sig så mycket skräp??? Nu står det två stora sopsäckar i hallen som jag tänkte orka gå med innan odjuren skall hem. Regnet har lugnat sig nu, men det har öst ner! Så kanske jag springer iväg med skräpet innan jag hoppar i duschen....

Måndag morgon

Idag ska vi på dagis, skönt! Jag måste packa dagisväskrna, ombyte och regnkläder. Det är lite tristare väder än igår....själv skall jag börja städa hemmet. Men de små sover ännu, man kan tro att de är sjuka, Saga har sovit sedan 17.00 igår och de andra två busungarna somnade före 19.30, så inga problem med att orka med dagen idag.

Lördag!

Sista lediga helgen innan jobbet drar igång. Med blandade känslor..... Idag har min mamma och Alva kommit, Maria skall komma och frisera sin mormor. Just nu är mormor och köper hamburgare, mumsfilibabba. Melina är på kalas, henne måste jag snart hämta, kalaset är slut kl.13.00. Sen ikväll blir det lite vin och väldigt god mat, om jag nu lyckas lika bra med den som min syster gjorde....laxlasange, visst låter det tom gott! Nej nu skall jag surfa vidare en liten stundilund.

Sömntutor

Ja det är vi verkligen! Vi kan verkligen konsten att sova när vi väl somnat. Det är sällan vi vaknar förrän vi sovit 12 timmar! Det kommer att bli lite jobbigt de första dagarna när vi måste ställa klockan för att ta oss upp i tid till dagis, men , men det skall nog gå! Nu sitter tå tjejer i badet, när de är klara så skall jag hoppa in i duschen och bli människa jag oxå, måste ju in till staden och hämta Moas biljett hem. Nu är det nedräkning tills du är hemma igen min lilla skitunge! Hoppas att du får kul i helgen med tjejmaffian och Henrik! Var rädda om er!

Smink och bad

Barnen sminkar sig för fullt och nu väntar ett bad på dem, de ser ut som små smurfar alla tre, de har blå ögonskugga i hela ansiktet. Sen blir det kvällsfika och sängen....de börjar bli trötta. Det har varit en halvdålig dag pga regnvädret. Mina barn klarar inte av att vara inne så här länge, uteungar som de är. Jag hade ingen lust att stå ute i regnet mycket länge idag. Vi står bara stilla och tittar på när jobbargubbarna fixar en ny lekplats på gården brevid oss. Det är en jätte stor klätterställning som de flyttat från ett annat område pga att de får totalt nytt där. Men det är vi bara glad för, att de tänkte på oss då som bor här och har ganska tråkiga lekparker. Gubbarna har lovat att den är klar till helgen så då vet ni var vi befinner oss :) Nu skall jag skrubba bort smurfen som är i mina barns ansikte så jag får lägga trollen i säng. Vi börjar få ordning på rutinerna igen, UNDERBART!

Bullbak

Barnen är så himla rastlösa så de bara bråkar med varandra, egentligen skulle de fått börja dagis redan denna vecka, för det är inga barn hemma nu. Men vi har sagt att vi kommer om en vecka så det är bara att aktivera oss, idag blir det då bullar, degen är på jäsning så om en stund får deras inre aggressioner komma fram i degknåda. I morgon skall vi in till stan och ta ut pengar, fick tillbaka pengar från telia.......toppen , 897 kr rikare idag! :)

Anticimex besök

Nu har de varit här igen och mätt fuktskadan i Melinas rum, domen blev en vecka till med fläkt. Nu kan man börja se slutet av eländet, så skönt! Det skall bli kul med att gör iordning hennes rum....har mina ideer. Har försökt städa lite, men med tre små grisar här hemma är det lite dåligt med att det hålls städat. Nåja just nu leker de så bra i lekrummet så de får hållas, sen skall vi ut och vika ihop vår pool som fått torka upp efter tvätten igår. Skall gå ner i tvättis och se om jag får en tid i nästa vecka innan jobbet drar igång, skall städa och tvätta i två dagar och ungarna på dagis så då kanske det är nån nytta att städa.

Dagisbesök

Det var ett kärt återseende för barnen, ingen ville dit och ingen ville hem, hehe Att de hade saknat sina kompisar var uppenbart och fröknarna oxå för den delen. Det blir inte vidare svårt att lämna dem där på måndag, Abbe han vill gå redan i morron.....men vi tänkte få vara ledig en vecka till. Annars har dagen varit som vanligt...gjort lite nytta, tvättat, dammsugit och städat ur poolen, äntligen! Melina stackarn blev knuffad från staketet på dagis och stukade foten ganska ordentligt, det verkar bli värre och värre så jag skall ringa till vårdcentralen i morron så får de titta på henne iaf. Sov gott!

Ont i magen

Haft ont i magen halva natten, sovit väldigt lite sedan 04 tiden...blir nog en trött dag idag. Barnen har vaknat i bra tid, 08.15, så nu skall det bli normalt även i detta hus, de somnade redan 19.40 igår, den sista av dem. Skönt! Jag längtar verkligen efter rutinerna. Annars nu så händer inte så mycket....vi skall vara ute och tömma poolen, det var massa grejs i den såg jag och Lisbeth igår, huvvaliga....

Home alone again

Ja då har pappa Ben tagit bilen och börjat sin väg till Norge igen, kommer hem om en så där 12 dagar och 12 nätter. När han kommer hem har jag börjat jobba..jag går min andra natt av sex. Men det skall nog gå bra, trivs ju med mitt jobb! Men kan inte klaga på att ledigheten går fort ändå. Men det skall bli skönt med rutiner, det blir ju lite stökigt med de när man är ledig, igår blev det lite sent oxå så nu måste vi börja ställa klockan på morgonen!!!!!

Piteå havsbad

Vi har varit hela dagen på havsbadet, nu har vi inte badat men vi har lekt i lekparken och besökt dinosaurierna. Barnen har varit lyckliga, efteråt for vi till mommo och moffa på Fårö, där var de och bodde i stuga med sina vänner. Barnen tog ett dopp i poolen, sen var de ganska nöjda efteråt då de blev bjudna på glass. Nu är vi hemma, att det är skönt att vara hemma! Vi har ätit grillad kyckling och nu skall busungarna i säng alldeles på en pyttestund. Jag hade tänkt ut och köra ikväll, jag var igår, men det verkar bli sent så jag tror vi skippar det. Igår gick det bra, jag körde storheden runt, karlsvik och så till slut till sunderbyn till Freddan och Åsa. Min äldsta prins Micke var där hos grannen på fest och jag blev själv bjuden på en öl av Åsa, hon tyckte att Kenneth kunde köra hem. Så jag ringde Micke och frågade om han ville ha skjuts någonstans innan jag tackar ja till en öl?? Nej, sa han då jag åker ingenstans med dig! hihi Nåja jag skall påminna honom den dagen jag har kortet och han vill ha skjuts någonstans....:) Nu skall jag brottas med odjuren, wisch me luck

Mellis sjuk

I morse vaknade lillstumpan med ont i magen, hon spydde lite och somnade om. Men ännu har hon ej stigit upp och mår inte alls bra och vill bara ligga, orkar inget och har en temp på nästan 39. Hoppas att det är nått tillfälligt ch att de andra små stjärnorna klarar sig, hur som helst så tar vi det lugnt idag och imorgon för vi vill åka till Piteå på lördag och gå på dinosaurie landet på havsbadet. Så det är bara att hoppas på att vi får bli friska och vara det....

......

Eftersom jag är världens värdelösasta mamma och låter min tonåring få glitter och glamor än att jag har mat på bordet, enligt en viss person. Att jag skämmer bort henne värre än hon lyckats med sin unge då hon var tonåring så har jag fått mycket skit, men hon står för sitt ord så det är säkert som hon säger :). Även om det inte är min verklighet!! Jag har aldrig upplevt det så, visst har jag skämt bort min unge med kärlek och närhet, men jag har aldrig haft ekonomi att skämma bort henne ekonomiskt, har faktist sju barn, inte två! Däremot så har hennes pappa bara två barn och just nu en väldigt bra ekonomi och hon får alla sina pengar från sin pappa, men det är ju oxå mitt fel tydligen. Jag blev iaf så arg så jag kastade ut henne...varför skall jag ta skit hela tiden, enligt henne så gör jag aldrig nått bra och tidigare på kvällen när vi löst pratade om ett djur så tyckte hon att vi först skulle klara av de barn vi har, så jag frågade henne om vi inte klarar av dem , ja, jo sa hon då men ni måste hitta en harmoni....om det nu inte passar att komma till vårt hem där det är mycket skrik och spring så behöver man inte det, det finns inget tvång alls, bara att man inte skall låtsas att man vill. Här bor förutom en snart 17 åring, en snart 13 åring, två vuxna föräldrar även dessa små barn då som tydligen är hopplösa en tjej på 5 år i värsta trotsen, en kille 3 år i värsta trotsen och en liten 2 åring som tar efter allt vad trotsungarna gör....gillar man inte livet så stannar man hemma, detta är mitt liv och jag gillar det även om jag ibland tappar humöret. Ni som har svårt för detta, bespara er mina besök för om ni känner som min besökare idag så vill jag inte ändå att ni kommer.

Hon har lämnat huset....

Min vackra lilla tjej har lämnat huset för att flyga till Sthlm....hon har träffat en kille som bor där. Visst är jag lite nervös som mamma, men jag har min backup i storstaden, Ola är ju där och han sa att behövs det så åker han direkt till Moa och hjälper henne. Nu hoppas jag att det inte behövs utan att det blir precis så bra som hon hoppas. Men hon måste komma hem om senast två veckor för jag börjar jobba och Kenneth är i Norge och hon är då vår barnvakt, det var bestämt innan den nya killen kom in i bilden. Men det blir nog bara bra.... Nu skall jag försöka få (b)änglarna i säng....men som det ser ut kan det bli en strid...men jag brukar vinna till slut..hehe

Helgen över

Min vän Anita som bott här sen fredag har precis farit mot sitt hem, vi har varit på barnkalas och nu så ska vi bara ta det lugnt. Jag är trött som bara den och längtar efter en tyst kväll då de små sover.
Vi var ut igår igen....Mackan var barnvakt....var på väg till syrran på efterfest, men hamnade hemma och det var ju tur, jag är ju nog sliten idag.
Saga sitter och sminkar sig, hon är alldeles blå, som en liten smurf....Melina är och hjälper städa upp efter barnkalaset i lokalen, Abbe for med pappa Kenneth....Och jag tror jag skall slänga mig i soffan......tjing

oj oj

Mot alla odds så var jag på kalaset igår, fredag och det tacka vare min sambo och min son som börjar bli så stor att man kan ha honom som barnvakt. Tack Mackan!
Jag hade trevligt och när jag kom hem så hade min sambo kommit hem...vi har inte setts sedan jag for till Sthlm 18 juli...han har varit och jobbat och blir nu i 9 dagar.... jag överaskade honom i morse, han bidde glad iaf.... det var ju tur det..annars hade han nu bott i en kappsäck på gatan, hahaha