Det svartna för ögonen.

Har hunnit samla mig lite, det är två dygn sedan en vännina ringde till mig och klagade på att grannen spelat musik i 4 dygn, vi kom överens om att hon skulle ringa Lulebo och be dem kolla läget. Samma kväll ringer hon mig och berättar att den unga killen som bodde där hade tagit sitt liv, han blev 20 år, jag frågade om hon visste vad han hette och när hon sa hans namn så svartnade det för ögonen, Det var en av min sons bästa vänner, någon han umgicks med ofta, någon han lyssnat på då han mått dåligt,någon han han skulle träffa ni ihelgen, de skulle festa ihop.
Jag fick ont i hjärtat ,ringde upp min son,vi dubbelkollade att adressen stämmde och jag berättade vad jag nyss fått veta....han var tyst en stund sedan sa han "Jag är inte förvånad, han mådde inte bra....."
Hur kommer det att man mår så dåligt att man inte vill leva, jag förstår inte och vill inte förstå.

Lilla vän jag hoppas att du har det bättre där du är nu! Men du skall veta att dina vänner gråter..

Sol och kallt.

Solen lyser in genom fönstret och bländar mig, visar mig var allt damm och avtryck från små kladdiga händer finns. Det är nog läge för en storstädning......det trista med det är att det inte syns särskilt länge här.
Idag har vi varit på ettårs kontroll med Saga på bvc,men det gick inget vidare hon tyckte inte om doktorn,hoppas att det går bättre nästa gång. Vaccinerad blev hon iallafall och gullungen sa inte ett ljud just då, nu sover alla tre, de är helt slut och eftersom kl är 13.17 så måste de få en stund det blir jobbigt att vara vaken till 19.00 annars.
Just nu är min lilla älskade Moa på begravning, hennes farfar har gått bort i januari. Jag har ringt till henne och sagt att jag tänker på dem, det är ju en jobbig grej och det är hennes första begravning hon går på.
Men det går säkert bra, sänder många styrketankar!!!!!!!

Alla mina barnen är ju speciella på sitt sätt så även lilla Moa, (jag är så stolt över dig min skatt skall du veta!) Hon är så duktig med skolan och träning, snäll, omtänksam och älskvärd. För några år sedan kom hennes farbror fram till mig och berömmde mig för att jag lyckats uppfostara henne så väl, men det är inte bara uppfostran det är den underbara person som hon är som bara finns inom henne.
Idag tänker jag mycket på henne pga det svåra hon får gå igenom,men hjärtat det kommer solsken snart,du har mycket roligt och trevligt framför dig denna vår och sommar.
Men glöm aldrig bort att vara rädd om dig, det finns bara en som du!





Otrohet

Otrohet, detta har varit ett hett ämne detta veckoslut.
Var går gränsen, när är man otrogen, är det endats en fysisk handling???

En del kan säga att det är en mognads sak och för vissa kanske det stämmer,en del tycker att det räcker med en puss,andra drar gränsen vid en tanke att vara med någon annan.
Det är svårt och väldigt induviduellt, men jag tror att det är som min kloka vännina sa att det gäller att man har bestämt sig.
När man älskar någon och man har den turen att man är älskad tillbaka då är det läge att bestämma sig för att motstå frestelsen som kommer att dyka upp då och då i livet.
När man älskar någon och är älskad så kommer man ju fortfarande att se andra vackra ,attraktiva människor, de försvinner inte.
Men om man kan bestämma sig för att man är rädd om sin kärlek så står man över frestelsen.
Om man vill att den man älskar skall vara lycklig och glad så gör man sitt för att bidra till det, man utsätter inte den personen för svek, för tänk om man själv blev utsatt för svek.
Visst är det skönt för självkänslan om man blir uppvaktad av någon annan, det betyder ju att man själv är attraktiv för andra, men man måste låta det stanna där om man verkligen älskar och är älskad.
Om man älskar och är älskad då skall man behandla varndra med respekt och ärlighet,man skall våga visa att man älskar varandra och vara stolt över varandra.
Man har någon som man kan dela glädje och sorg med, skratt och tårar,man skall vara rädd om varandra och inte sätta det på spel inte om man är rädd att förlora det.

Det såg mörkt ut..

Jag har under detta år varit valberedningen för den lokala hyresgästföreningstyrelsen på vårt område.
Det har inte varit lätt att hitta bra kandidater men jag har lyckats och det känns så skönt!
Nu är vi en styrelse på 10 personer med många blandade personligheter, det skall bli ett roligt och intressant år.
Vi kommer att jobba för att vårt område kommer att bli ännu bättre!

Underbara barn!

Måste skryta över de underbara barnen som jag har runt mig, mina och andras.
Min son, en ung man som jobbar över hela vårt land och pendlar hem ibland då och då. Min vuxna dotter som söker jobb med ljus och lykta och ställer upp med barnvakteri på de små och frisering när hels man behöver, hennes sambo en mycket fin och ordentlig kille som jobbar istället för mig nu är jag är mammaledig.
Min tonårsdotter som kämpar på gymnasiet och tränar nästan alla dagar i veckan, hennes pojkvän som är en härlig och snäll kille som klarade teorin till körkortet igår, Grattis!
11åringen som fraktas mellan mig och sin pappa med buss alldeles på egen hand, morgon och eftermiddag trotsar kylan, han är så duktig. För att vara riktigt ärlig så trodde jag att han var för liten för att klara av det.
Melina som snart blir 4 år och som ibland är en riktigt duktig storasyster, Abbe som är 2 år och en helbusig filur, Saga som är som en liten Saga bara hon får vara ifred från de busiga syskonen som gärna stjälper henne i tid och otid.
Dessa tre som otroligt nog sover så gott som varje natt 12-13 timmar!! De känner nog att mamma är lite trött av sig.
Alla är så härligt underbara och jag är så j-a lycklig som får uppleva dem!

Våfflor

Ute är det kallt, men här inne är det varmt, inte bara i grader utan även i känslor.
Idag kommer kusinen och hälsar på Abbes favorit Kajja, han är ju van att träffa henne ett par tre gånger i veckan nu är det knappt en gång i veckan så det är klart att han ser fram emot det.
Ja alla tre troll ser fram emot det, men Abbe kanske speciellt.
Vi ringde igår för att få bekräftat att hon verkligen kommer och så tänkte vi få bjuda henne på våfflor, glass , sylt och grädde.
Är det fest så är det!