Abbe är med moster Kin

Moster Kin har hämtat lillprinsen, han har väntat sen i morse när han fick veta att han får vara med henne när jag går på möte. Han har varit feberfri hela fm, men nu när han skulle gå med moster så började han frysa igen och när jag kände på honom så börjar han bli varm igen så vi packade med alvedonen i en påse. Ska be Freddan köra om och hämta upp honom när vi är klara så moster får gå och sova, hon skall ju jobba natt....:) Tack moster för att du har hand om lillprinsen bus.
I morgon kommer min mamma hit och skall hjälpa mig förbereda mitt kalas, det skall bli kul och trevligt!
Nu skall jag göra mig klar, snart kommer Freddan, tjing

Sista chansen idag

Vi kommer att ha ett nytt evk idag kl 15.00, killen är sur som bara den, för vi säger att det verkligen är sista chansen. Det är vårt fjärde inbokade möte, som vi vuxna kommer att ha även om killen sticker för vi måste få veta vad vi skall göra från här. Visst det är inget roligt överhuvudtaget att gå på ett möte som detta, men vad gör man....det är bara att bita i det sura äpplet och hoppas att ungen kommer han oxå. Skall försöka fixa barnvakt till min lille sjuke prins under tiden, är nog ingen höjdare att ta med honom, för han blir nog gode less efter ett tag. Skall nog flirta med min gode granne :O) om han kan få komma ner en stund....han hade ingen feber när han vaknade, men i natt hade han en temp på 40.2 och då skall ni veta att han är en lågtempare, som vanligtvis ligger på 36.5. Jag tvingade i honom supp, fanns ingen annan utväg...ganska snabbt började han må bättre. Nu får vi hoppas att han inte smittar ner de andra...:)

Sjuk Lillprinsbus

Min lillprinsbus är sjuk i hög feber, svårt få i honom febernedsättande så jag måste tvinga i honom supp istället. Han bara ligger och har ingen ork, men han dricker mycket och det är ju bra. Flickorna är friska så de har varit på dagis, Melina skulle ha varit senast kl 8.15, men tro inte att vi kom ihåg det, så stort tack till moster Kin som körde henne till Kulturenshus på konser. Grannen Lena "Ander" har varit med Abbisen medans jag hämtade flickorna och fick springa på affären, tack, jag har bra människor runt mig, ett fungerande socialt skyddsnät, det är bra för mig och ungarna.

Snart stundar 40 års fest, det skall bli kul! Måsts skriva en komihåg lista med sånt jag måste skaffa.......vill ju att det skall bli bra och lyckat, roligt för alla som kommer. Nu skall vi se vad vi skall baka, Melina vill hjälpa till och gör gärna chokladbollarna, vilken tur för mig :0)

Bubbel

En skön dag på gstads badhus, med bubbel och bastu, som avslutades med pizza på pizzerian brevid. Kvällen blev tidig för alla utom Mellis, hon somnade i soffan men när jag bar över henne så vaknade hon, typiskt.
Annars så har vi börjat ställa iordning hennes rum, det är lister och elemnt som skall upp men det får de klara även om nästan alla saker är på plats, nu är vi less hon har varit utan rum i över 3 månader.
Själv har jag sett Guldkalven med Irenn Huss, som vanligt bra film, gillar henne :)
Nu skall jag mojsa ner mig i soffan i tvrummet, denna i köket är lite hård, men man somnar inte om det är en film man vill se, somnar det gör man i soffan i tvrummet hur gärnaman än vill se filmen :0)
I morron skall vi på fest, min kompis Ate har fyllt 40 år, så det blir lite kalas, barnen skall med så det blir lugna gatan.
Tjing

Första dagen i basketkarriären

Ja då var det Mellis tur att börja spela basket, första träningen var ikväll och hon är överförtjust! Just nu sitter hon i badet, för det är viktigt att tvätta sig efter träning. Hon ville gå igen i morgon, men får lov att vänta till nästa torsdag. Detta var roligar än Funky kidz sa hon och jag tror henne. Hon satte bollen i korgen flera gånger, så det finns hopp om denna lilla tjej. Dessutom en hel del billigare, 100 kr per termin, är ju helt överenskomligt så det går nog bra även med ridning, hon har prova på ridning den 11 oktober kl 12.00.

Höst städ

Har börjat städa och tvätta fönster osv....ingen målare har kommit idag så det veta katten om Melina får tbk sitt rum till helgen, fy f-n vad less man kan vara. Jag har saker precis överallt, det är värre än vanligt :) och det är svårstädat på vissa ställen, fy bubblan!
Angående min skitunge peppar, peppar ta i trä så har ungen sköt sig i två dagar, livet är ju fantastiskt :0) hehe. Och då tror han att det räcker, nu får han precis som han vill och pengar osv....skulle inte tro det! Däremot så skall han få nya kortkalsonger, då blir han nog riktigt glad! Men om jag känner hans pappa rätt så struntar han igen i vår överenskomelse att pojken skall förtjäna saker och ting, ex pengar, så han får nog pengar av sin pappskalle. Jag skulle nästan behöva kräva egen vårdnad, kanske det skulle vara räddningen?? Hur skall man veta att man gör rätt brukar hans pappa fråga och då sa jag att det är  bara att göra tvärtom vad du gör så skall du se att det ordnar sig. Med det menar jag sätt gränser och håll dem, för så som det är nu så fungerar det ju inte och nu styr ju pojken pappan.
Jag vet att han en dag kommer att tacka mig för att jag inte ger mig, hans bror har nästan gjort det. Med nästan menar jag att han sa så här " Mamma du har aldrig slutat bry dig, när andra var dumma mot mig så tog du tag i det och när jag var dum så gjorde du det oxå, pappa gjorde aldrig nått, han sa bara låt det vara."  Det tog jag som att han tyckte att det var bra att jag är som jag är. Jag försöker lära mina barn att de inte skall ta vad som helst, men man får inte heller behandla andra hur man vill. Man är aldrig bättre än någon annan, men heller inte sämre. Jag har varit på många möten med mitt första barn, men det är ingenting med vad jag varit på med hans lillebror, allas våran älskade skitunge!

Tisdag

På morgonen kom lilla skitungen till sin mamma, jag trodde faktist inte han skulle våga :) Men han är här efter skolan oxå, vi har precis ätit middag och pratat om hur det skall se ut och för tusende gången så säger han att han ska sköta sig nu. Men ingen ide att ropa hej, vi har en låååånnngg bro över. Men jag känner ju oxå att han mår bra av att man bryr sig och  det gör ju att man orkar en bit till, men nu även om han säger att han sköter sig så skall ALLA reservplaner vara på g. Jag sa att jag ville att han skulle sova här i natt för han är så mycket piggare på morgonen och han struntar inte i soklan de dagarna. De värsta dagarna i skolan är när han inte sovit på natten, han sitter vid datorn istället och även om jag bett hans pappa tusen gånger att ta bort datorn så händer ingenting. Så det är bäst för honom då han är här för jag jagar honom i säng och släcker lampan och sin dator här har han ju lyckats krascha , hehe.


Blä blä blä

Jag fick lyfta ut min unge från bussen igår när han smet från skolan :) Han frågade om jag hade damp, men jag sa till honom att han inte vill se när jag får damp! J-a skitunge! Han förstör för sig själv och för alla inblandade, för jag och hans pappa får svårt att jobba när han är som en j-a skitunge. Men han har ju valt den hårda vägen själv och nu blir den hårdare!


Måndag

Cyklat hem i höstväder, marken är fylld av gula löv, det blåser lite och är fuktigt i luften. En skön cykeltur så här på morgonen, men rix morgonsol i öronen så svischar man bara fram :)
Idag på schemat står mattematik, jag tar bussen dit så får Fredrik köra hem mig efter mötet, då är jag snabbare på dagis och kan hämta hem trollen.  Deras pappa åker ju idag, skönt hehe. Jag tycker om att vara själv...väldigt skönt :0)
Hade tänkt möta Mia innan och kanske hämta mina glasögon idag, för er som inte vet det så har jag beställt nya, äntligen och jag får dem i 40års present av min mamma och pappa. Tack snälla mor och far!!
40 år kan ni fatta?? Inte jag iaf, tiden går fort, alldeles för fort...


Alltså bara för att jag måste!




Tre underbara riktiga TROLLUNGAR!

Krulligikrull

Nu är håret krulligt igen, känns bra, men vi måste göra utväxten enligt min hårchef (Mia) så det får vi lov att fixa då hon har tid.
Nu är de två nätter kvar av jobbet, kanska skönt med tanke på att jag har skoljobb oxå :) I morgon är det ju mattematik, det skall bli intressant och se om lilleman för det första är kvar på skolan då jag kommer :)

Tack alla för stödet!

Visst behövs det uppmuntran även för mig när det går dåligt för ungen, så att man själv orkar vara mamma. Men jag har ju bestämt mig för att det är jag som bestämmer och det är väl tur att jag jobbar natt och är ledig så pass mycket som jag är. Jag hoppas att skolan iaf har nått att komma med på måndag, hur som helst så kommer jag att vara i skolan och jag tänker be skolan att om de upptäcker att det kommer att bli en tokig dag så skall de ringa mig fort så kan jag mest troligt vara på plats ganska fort ändå. Även om det ibland känns som om man vill ge upp så gör man ju inte det, älskar ju den där ungen! Nog löser det sig säkert i slut ändan...jag kan ju vara ganska envis då det gäller.
Det känns som om han vill att jag skall vara där, han känner själv att han behöver stöd, även om han har svårt att säga det.  Min älskade unge!

Idag är det skola

Precis så, jag har bestämt  mig för att vara med Marcus i skolan under en lektion idag, den som gick dåligt igår. Han tycker själv att det är okej när jag frågade honom igår. Om det fungerar bättre så kommer jag att gå en del lektioner i 7B det kommande året. Jag måste göra någonting, men jag vet inte vad som är det rätta så jag får pröva mig fram. Älskar ju den där hopplösa ungen och vill att det skall gå bra för honom. Så det blir inte mycket sova idag, jag får ta det i kväll innan jobbet, natten har varit lugn så man får hoppas att nästa natt oxå blir lugn. :)

Känns som om jag snart ger upp!

Jag vet inte vad jag skall ta mig till snart med min unge, han skiter totalt i skolan och går i sjuan. Han har inte förrän nu på morgonen under min uppsikt jobbat med matten. Jag tror jag måste börja sitta i skolan med honom, ser inte ut som om jag har nått annat val just nu. Frågan är bara hur jag skall orka med att jobba på nätterna???!!! Nåja det löser sig kanske....så jag måste kanske gå till skolan i morron.....vet inte om jag skall ge honom någon mer chans, han bränner ju varje han får. Men det kan ju oxå bli så att han sticker från skolan ändå...det är inte lätt, men hjälp måste han få så är det bara, visst har man lust att ge upp, men det är ju en dödssynd för mig, han är ju min ungen, min egen lilla skitunge. På måndag har vi möte i skolan som han inte vet om, men om vi skall kunna genomföra det mötet så måste han ju vara i skolan till sista timmen och hur skall jag locka honom till det??? Jag har faktist även ringt soc om hjälp, de säger att det finns hjälp att få, men de vill att vi avvaktar och lyssnar på vad skolan kan hjälpa oss med.
Detta är väl baksidan med att vara förälder....jag tycker mer om den fina framsidan!

Onsdag...

Ikväll går jag på mina nätter! Lite seg i kroppen efter min dunderförkylning, men annars så känns det rätt okidoki. Men nu är min lilla prinsessa sjuk, Saga vaknade igår kväll och hade över 39 i temp, min lillla snutta...så hon lär få vara hemma med sin mamma idag.
Men de andra två huliganerna skall få gå till dagis, så vi får lite lugn och ro här, hihi
Och så får man ju hoppas att golvläggaren kommer idag! Igår hände ingenting.....fy vad jag är dunder less! Jag har grejer överallt och det är svårstädat som tusan.

För i den här familjen även om vi är rätt så många så är det mest bara en som städar, diskar, tvättar och lagar mat...det är väldigt irriterande....jag brukar säga att jag är less och att jag snart flyttar hemmifrån, men det är ingen som fattar på riktigt att man vill ha hjälp. Nåja vänta bara tills de når min allra värsta bristningsgräns, då ångrar de kanske att de inte hjälpt till här hemma....:)


Golvläggaren kommer

Nu har han varit hit på morron och kollat in läget......han börjar nog idag. Så vi har längtat!!!!! Man har inte ens kunnat städa ordentligt på flera månader, eftersom vi har grejer precis överallt! Men snart är här så fint, det skall bli roligt. Har precis fört barnen på dagis, men jag tror att Saga håller på att bli sjuk, hon är på gränsen till feber känner jag. Eftersom mina barn är lågtempare så när kroppstemp är över 37 så är det feber på g. Själv är jag så snorig, det verkar aldrig vara nått slut på detta snorande.
Idag tänkte jag få min handledare att åka ut och övningsköra med mig, han är lite lat och jag får tjata, undrar om han verkligen vill att jag får ett körkort :)

Krokiga vägar

Alla som känner mig vet att jag har sju barn med tre olika pappor och att det är på ett ganska lustigt sätt :)
Vi har idag en väldigt bra kontakt mellan varandra och ställer upp på varandra och på barnen. Det har inte alltid varit så lätt och då med speciellt en av papporna. Det har varit många turer, prova på vv-boende, familjerätt, en hel del tjafs och bråk. Det har varit år av jobbighet, magont och många tårar, men NU är vi här och det är som allt det här jobbiga ALDRIG har funnits. Det som är lite tragiskt är ju att det tagit så lång tid att flickan nästan är vuxen nu....
Men jag är glad att jag orkat kämpa, kämpa för att hennes pappa skall ha henne, kämpat för att hon skall betyda mer än nya kvinnors barn, kämpat för just hennes rätt till sin pappa och det är just därför som de har en ganska bra relation idag. Jag skulle ALDRIG ta mina barns rätt till deras pappa ifrån dem. Jo OM papporna hade en onaturlig relation till sina barn, men jag har tur, ingenting sådant :)
Nu känns det bra att han och jag kan ventilera saker runt vårt barn och jag får tankar från hans sida som får mig att tänka annorlunda och inser att han har faktist rätt i mångt och mycket. Han har inte alltid varit bra, men nu är han den bästa pappabilden för vårt barn.
Såklart har han inte alltid bara varit dålig, jag skulle ljuga om jag påstod nått sånt. Han har gett henne en livskvalite som Jag inte gett och det är kärleken till fjällivet. Drömmen de har som är gemensam är att bestiga Kebnekaise och planen är att göra det om kanske ett år.


Pappa nr1 till mina barn, vi har som aldrig bråkat direkt, vi samsas och ställer upp på barnen ochh varandra så gott det går. Däremot så är han alldeles för snäll och för blödig för att vara pappa hehe.
Men vi kan umgås som vilka vuxna som helst, det som är lite mysko är att han känns inte som mitt ex, mera som en kompis. Våra barn har mest bott hos honom sen vi separerade, det är väl en sorg i sig i mammahjärtat, men det är viktigare att barnen mår bra och trivs än att jag är lycklig. Sen skulle man inte vara så lycklig så länge om barnen inte mådde bra i skolan och inte hade vänner, så såklart att de skulle bo var deras liv fanns.
Och tack gode gud för att vi alltid klarat av att vara vänner jag och deras pappa.
Pappa nr3....ja han bor ju här med sina barn.....:) Åtminstonde var tredje vecka :)


Måndag morgon

En nya dag, en ny vecka...idag skall barnen fotograferas på dagis, och vi är friska, el skall jag kalla det mindre sjuk för vi kan gå på dagis, ingen feber. Idag skall vi oxå till Kallax och hämta hem våran lilla Moa, som landar på fm. Nu skall jag nog koka lite kaffe, snart kommer nog mattläggaren och skall jobba i Melinas rum, vad roligt det blir när det är klart. Som vi längtat! Det är jobbigt att helt plötsligt bli av med ett rum, vi har grejer överallt och så har det sett ut sedan 2½ månad tbx. Men till nästa helg är det förhoppningsvis klart, då skall Melina få ha glassfest med sina tjejkompisar. Men nu kaffe, tjingpling!

Filmkväll

Har haft filmkväll med mig själv i kökssoffan, hehe. Ja det är i köket datorn står, jag brukar ta med den till vardagsrummet och ligga där och se på film, men min sambo kom hem idag. Han har varit bort 14 dagar och jobba, så nu har han snott min plats i soffan, blää. Men om ni visste vad det är skönt att vara ensam, mmmm......men han far igen om en så där 7 dagar, hehe. Barnen sover, Melina är febrig, hoppas att hon hinner bli frisk innan måndag och att de andra två inte hinner bli sjuka, de skall nämligen fotograferas på måndag....(håller tummarna)...Annars så tror jag att jag skall anställa min grannes pojk, han är duktig med kameran, för att ta fina bilder på mina barn, helst på ALLA  mina barn (hoppas att ni läser detta) Det finns ju en bild, men den är inte speciellt bra, men det är den enda i sitt slag so far. Men vem vet Micke har ju förändras en del så hoppet finns ju.

Nej nu blir det god natt från en trött mamma Eva, natti natti

Jag svimmade nästan

I kväll ringde min telefon(jag såg att det var min äldsta son):
Jag  - Hej mitt barn!
Sonen - Hej, mamma! Jag är på kvantum och jag tänkte om jag fixar fika, kommer ni och fikar på söndag?
Jag - SJÄLVKLART!

Till saken hör att min son som nu fyller år på söndag har inte velat att vi firar hans födelsedag på 5 år!!! Han har inte velat ha nå besök om vi inte har pratat och kommit överens om det tidigare, så ni kan ju förstå att man nästan svimmar. Men tålamod och envishet ger utdelning till slut. Man skall aldrig sluta bry sig, alltid finnas där om man behövs, alltid ha dörren öppen när han kommer osv osv....Nu känns det som om han har fått den tiden han behövde, nu blir vi inbjudna och det är så J-A kul! Länge sedan jag kände en sån här glädje och det känns underbart! Jag älskar den där hopplösa, underbara, fantastiska människan! Min förstfödde, min son!

Torsdag 11/9

Ja det blev inte så bra som jag hade hoppats det där med skollägret och Marcus, men halvbra....hans pappa fick iaf hämta honom.  Idag är det möte på skolan, få se vad de kan ge oss......
Moa är på friarstrå :) Jag skall försöka vänja mig vid tanken att hon kommer att flytta efter studenten....just nu känns det svårt :) Men det är nog bara för att hon inte vill vara kvar här i stan....nåja jag får väl fara och hälsa på henne så får vi ha tjejmys, jag tar med mig Mia....Mina fina stora tjejer!  Alla mina barn är fina, även om det är mer strul med vissa av dem, så är de ju underbara! Storebror fyller snart 23 år och minsta lillasyster fyller 3 år....tänk när Saga fyller 23 år då är Micke 43!! haha.... Ja och denna tjej som då är mamma till hela högen av trollungar hon är då 60 år! Då skall vi oxå ha fest!  Kan ni förstå vad mycket roliga saker man har framför sig egentligen....förhoppningsvis får jag bli både mormor och farmor, flera studenter, säkert förlovningar, kanske bröllop, barndop.....vilken rik framtid!


Jag ser ljuset i tunneln

Min Marcus har idag farit på läger med skolan, helt frivilligt, helt otroligt! Han har sen skolan börjat protesterat mot läger, påstår att han inte kan sova borta. Men nu har han hittat sin plats i klassen, han har kompisar där, han har hör och häpna gjort sin läxa utan tjat! Det skall alla veta att det är ett litet mirakel i sig , han brukar nämligen ta till krokodiltårarna för då slipper han för sin pappa. Fy på pappan att  vara så vek! Men nu har killen varit mycket hos sin mamma, det vill säga hos mig. Han har somnat i tid på kvällen, orkat att gå till skolan osv....Nu önskar jag bara att vattenskadan i Melinas rum blir klar snart för Mackan behöver få tillbaka sitt rum.
Allt känns hur som helst helt otroligt bra och på torsdag har vi EVK....och dit har han lovat följa utan hot, så vi får väl se.

Låång dag

Efter en lång natt följde en lång dag....feber frossa i soffan....just nu har jag ingen feber, men mina fötter är som is!!!
Jag har ont i höfterna och känner mig som en gammal gumma...:)
Trött och slut, skall nog tvina mina små i säng, Moa tänker åka och simma och jag längtar efter ett varmt bad. Om jag bara skulle få tag i den där busungen Marcus, han har dragit med mitt bankkort och har inte kommit hem.....han har mycket att göra för de skall till Niemisel och övernatt i morgon med klassen. Nåja jag får börja med att jag skruttarna i säng......bye


Sjuka

Jag har bävat mig för att barnen skall hinna blil sjuka innan jag jobbat klart, det blir så mycket avdrag på lönen. Vem blir då sjuk ?? Jo jag själv, jag har så j-a ont i halsen och är så trött i kroppen. På dagis går det schalkansfeber, därför var jag rädd att de små skulla bli sjuk, men det kanske är  jag som åker på det, el så är det sviter efter att man fått sitta i fuktiga soffor på jobbet. Visst förstår jag att man måste tvätta överdragen, men man behöver väl inte sätta tillbaka dem så fuktiga att man blir blöt i sina egna kläder, även om man lagt entjock filt under sin rumpa. Bästa hade varit att låta överdragen vara kvar i torkskåpet tills det  var torrt, det hade vi kunnat sätta tillbaka, el planera så att det hinner torka innan man sätter tillbaka det. Nåja hoppas att det var första och sista gången!

Lördag hela veckan lång till nästa gång!

Ja då ligger alla tre små trollen, nybadade och mätta och väntar på att JohnBlund kommer och rövar bort dem. Själv skall jag när de somnat gå till grannen och kolla om han har några filmer jag kan låna till jobbet, nu har vi bara basutbudet och natten blir lång om den är lugn om det inte finns nått att se på. Visst man kan ju även sitta vid datorn, men det är inte speciellt kul hela natten.
Idag kom Micke och Linnea, som jag varit så oroliga för, och hälsade på, de hade med sig godis och en munkjacka som Micke inte kunde låta bli att köpa. En röd spindelmannen med nät över hela och kapuschongen kan man dra igen så man får ett spindelmanhuvud. Kanska cool förstod att han inte kunde låta bli, det blev Abbes favorit, men den är så stor att även Melina kan ha den och så får lillstrumpa ärva den sen.
Det var iaf skönt att se dem!

Fredag kväll

Snart skall man åter trampa till jobbet....tre nätter kvar av sex stycken, halvlek. Men jag blir lite stressad för Saga sitter nu och äter yoghurt, sen skall jag tvångssöva henne :)
Det blev lite  för sent med allt idag, Mackan var ikväll och köpte guitar hero, så vi satte igång den så de kan spela när jag åkt till jobbet. I lagom tyst volym då annars så har de en värre trevlig natt, om pissmyrorna vaknar.

Tiden går fort då man har roligt

Idag är det hånhelkalas i Moas rum, Henrik åker hem idag...måste säga det en mycket trevlig och reko kille! Inte hade jag behövt oroa mig då jag lät hon åka till Sthlm utan att jag visste vem han var, men ni vet ju mammahjärtat...
Nu skall jag snart hämta trollen på dagis, det är till kl 16 när jag jobbar natt och kommer redan till frukost 7.30, så det blir långa dagar. Men snart så är det helg och nästa vecka är jag helt ledig så jag tror vi skall hitta på nått och får de små välja så blir det nog badhuset. Jag älskar mina små (b)änglar!
Micke och Linnea är i Turkland, kommer hem på fredag, jag har fått ett sms i lördags sen har det varit tyst.....har hunnit bli lite orolig, hoppas att det snart kommer ett livstecken.
Annars så håller jag lite smått på att planera min 40 års fest, jag har lite ideer och jag hoppas att det blir jätteroligt!
När man lika skall bli gammal så kan man bli det medans man har roligt :)


Måndag kväll

Sista lediga kvällen innan nattskiften drar igång igen. Barnen har sovit sedan länge, Moa är hos Henrik och sover, i morron måste de ju sova här så de ville kanske vara lite ifred :) Känner mig en aning rastlös, vet inte var jag skall surfa iväg nå mer, har suttit vid datorn några timmar idag....så det får nog bli soffan och filten och fjärkontrollen. Skall försöka hålla mig vaken länge så jag är trött i morron så jag kan sova på dan innan jag skall jobba.
Annars så är allt som bara bra, Kenneth är borta på jobb...ganska skönt att få  vara sjäv, hehe
Sov gott alla surfare..........