Feber..........igen...

Jag förstår inte varför vi aldrig blir friska i detta hus??!!
Den sista veckan nu så trodde jag att nu, äntligen nu är vi friska så vi kan vara ute och Melina kan gå till dagis, skööönt! Men man skall inte tro det, Melina som skulle sova över hos sin moster igår kom hem med 39,6 i feber.
Moa har inte fått svar ännu på sin senaste körtelfebertest, men det är bara att hålla tummarna!
LillSaga och busAbbe är friska, peppar, peppar ta i trä.
Nu gäller det att hålla oss undan från vinterkräksjukan, men med vår otur denna vinter så kommer nog den oxå och hälsar på ett varv eller två.

Jag har börjat jobba lite, det är jätte kul, har ju inte jobbat mycket de sista 4 åren eftersom det kommit 3 underbart busiga och otroligt gulligt hemska små barn.
Har nästan glömt bort  vad kul det är att träffa arbetskamraterna, planera för jobb och tänka jobb.
Låter nog knasigt men det är mycket avkopplande från att vara hemma hela dagarna, visst man har ju ansvar med inte på samma sätt. Här hemma är jag ju hela tiden mamma, mamma, mamma och visst är det härligt att få vara till allihopa, men det är jätte kul att få komma iväg och vara bara Eva.
Trodde inte att det skulle vara en så här bra känsla om jag skall vara ärlig, trodde jag skulle vara fullt upptagen med att längta hem till mina barn, men det är inte så, däremot så är det roligt att komma hem till dem, stryka dem på kinden då de sover, pussa på dem.
Det är bara så att det är verkligen nyttigt att komma ifrån hemmifrån, fast man trivs med att vara hemma med dem.

Just nu sover Melina och Saga, Abbe är hos moster och lekaer med sin kusin Alva, han saknar verkligen henne. De har flyttat en bra bit från oss, tidigare bodde vi med en gård emellan och nu är det mil emellan.
De är bara 11 dagar mellan dem, Alva är äldst så förhoppningsvis så kommer de att stå varandra nära, ja alla små kusinerna förståss.
Men man måste ju inte vara jämngammal med sin kusin för att stå henne nära, Abbes Kajja är ju 19 år äldre än honom och han fullkommligt älskar henne, hon har oxå flyttat en längre bit ifrån oss nu. Men Abbe lägger sin leksakstelefon brevid sig i sängen på kvällen "Om kajja jinger".

Tiden går fort......

Alldeles för fort, i morgon är det redan ett år sedan Saga kom till världen. Vår lilla söta fina tjej, för det mesta glad om inte någon av Malina eller Arvid skall krams och leka för hårt.
Hon vaknar alltid med ett leende, rynkar ihop lilla näsa och ögonen glittrar, hon har så snälla ögon vår lilla skrutt.
Det konstiga med att det redan gått ett helt år är att samtidigt finns känslan av att man alltid haft henne.
I morgon blir det då ettårskalas, det skall firas med presenter, bullar, kakor, tårta, ballonger och ljus. Lite vänner kommer och så mostrar och kanske morbror med familj, det blir en trevlig söndag.

Julen är över för den här gången

Ja då var julen över, julgranen är nerplockad och satt i sin kartong för att åter börja leva nästa jul. Pumlor och glitter är borta från fönstrena likaså låtsas snön som Moa sprayade på så fint.
Hade nog kunnat ha jul ett tag till, jag tycker vi hade så mysigt, men om man inte tar bort julen till tjugodagknut så tror ju folk att man inte är riktigt klok. Många tar bort den redan efter nyår, men det tycker jag är tidigt.
I och för sig så gjorde vi jul natten innan julafton, innan dess hade vi bara adventsljusstakar och stjärnor framme och kanske en och annan tomte, ja oxå renen som sjunger. Den är helt underbar, så fort man slår igång den så börjar Saga(1år)dans och skratta.
Vi ville att de små barnen skulle få vakan upp på julaftons morgonen med stora ögon och ett underbart pirr i magen och jag tror vi lyckades. Så fort de somnade på kvällen före jul så satte vi i gång, Moa sprayade fönstren, Kajja hjälpte Kenneth med granen och så hjälptes vi alla åt med glitter och pumlor  och tomtar i fönstrerna. Här var jätte fint!
Vi skall göra så här för de små skruttarna varje år, så var det när deras pappa var liten och han vill att de skall få känna samma som han gjorde när han var barn.
Själv hade man lite svårt med julkänslan, jag saknade kylan, snön och knarret under skorna när man var ute. Jag vill verkligen inte ha en grön jul, men egentligen vem är det som säger att julen skall vara vit??? På andra sidan av vår jord så är ju julen grön, vem av oss har rätt då, vit eller grön?? Kanske vit då eftersom Tomten bor i Nordpolen och där finns det snö.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!