Fredag

Snart skall jag fara och sola med syster yster och Moa, fy bubblan vad skönt!
Idag är det ett underbart väder ute, vi har varit ute och skottat och åkt madrass och kälke tills de små  var så trötta att det bara blev gnäll, då gick vi in och fikade upp oss lite och de har nu sjungit karaoke och leker bra för tillfället. Natta och Fliso är här och som alltid så tar det en liten stund sedan leker de hur bra som helst med varandra.
Vi skall även in på stan och snabbt söka en present till Oliver som dopas i morgon, det vi tänkt var slut tyvärr så vi får hitta på nått annat. Personligen så tycker jag att det är så fruktansvärt tråkigt med tradetionella dopgåvor så jag vill hitta på nått roligt. Hoppas jag hittar nått som tilltalar mina ideer.

Återkommer....

Blä

Fy för orkan, det blåser utav tusan ute och jag ska cykla till jobbet om en stund.
Trolldockerna är på plats på dagis, Moa och Johanna sover sin skönhetssömn. Moa har varit upp en vända och klagat på Abbe och ändå så skrek han inte men han hoppade omkring. Men vi kan ju inte tassa på tå här ute för att Moa skall sova när klockan är över 0900. Däremot så behöver de inte skrika, men de måste får röra på sig.
Nåja det blir nog bara bra, nu får ju tjejerna sova och kl är 10.44.
Nu skall jag duscha av mig och bege mig först till staden sen till jobbet. I motvind eller sidvind för inte har jag den turen att jag har medvind i denna stormby.

Påsken

Våran Påsk har varit ganska händelsefull, på Skärtorsdag så var det fullt ös i lokalen, Melina hade kalas för sina kompisar. Det gick ganska bra iaf, men jag vet nu att det räcker med 1½ timme.
På Långfredag bar det av till Nordpolen för bad och bus, vi avslutade med mat på en pizza inne i Boden, det var riktigt gott!
På Påskafton kom Mia och Marcus hit och åt, det var trevlligt och mycket gott med lite av varje mat.
Nu är det Påskdagen och Micke och Linnea har varit här på besök, det var roligt för han far i morgon ner till Norrköping för att jobba och blir borta i 4 veckor och då behöver en mamma få se sin son lite.
Dessutom så har jag jobbat natt och har nu en natt kvar, ganska skönt.
Här är fullt ös och de små låter väldigt mycket, de leker rollekar just nu det är ganska facinerande att lyssna på dem, för de byter helt identiteter och går in i en otrolig låtsasvärld.
Nu skall jag hoppa i duschen och bli lite mer människa....

Ögoninflammation

Det blev inget jobbande för mig i natt, när jag hämtade lillprins bus på dagis så var han ganske kletig i ögonen. Och då är man inte välkommen på dagis, det smittar ju så ruskigt. Nåja det löste sig, jag tar vab och en tjej som så gott jag vet aldrig tackar nej till mina nätter jobbade gladerligen. Hon skulle jobba för mig på skärtorsdag för jag har tagit semester så hon blev bara glad av att få fler nätter.
Jag är gärna hemma oxå med min son, alla tre små har varit väldigt friska så det känns inte jobbigt så, jag har bara varit borta från jobbet pga Moa detta är. (Då hon opererade sig)
Nu sover då hela miniklanen av trollungar, skönt!
På tisdag skall jag fara och hälsa på en gammal vän, det skall bli kul, hon och hennes man har köpt hus för över ett år sedan och jag visste ingenting.

Det är ju skamligt om man tänker efter, men jag har nog varit ganska isolerad sedan trollungarna blev tre, även om jag försökt göra saker så har det ju blivit mindre. Men nu börjar de bli stora och det är lätt att ta med dem. Så förstärk husgrunden Annelie, vi komme rpå tisdag!


Ha det smaskigt.......................


Tandläkaren

Den senaste veckan har alla små varit och besiktat munnen och kommit glad därifrån, inte ett spår av Karius eller Baktus, skönt!!
Moa har oxå varit till tandis, men av en annan anledning, hon skall får sina tänder fixade, mellanrummen skall minskas, hon kommer att bli ännu vackrare.
Idag har vi varit lite på marknaden, jag, Moa, AnnaKajja och Saga. Nu skall jag hämta sötungarna på dagis, sen är det nattskift som gäller igen.

Bye

Fredag

Vi glömde inte Kajjan, vi bara räknar med henne i vårat liv som något naturligt, det såg bara så tokigt ut då jag läste mitt inlägg när jag inte nämnt henne. Men Kajja du är ju som min egen, så egentligen har jag nog 8 barn! Slå det om ni kan!!!

Nu till något jag tjuvlyssnat på.
Melina och Arvid leker med barbie.
Melina;"Du måste ju följa med mig på balen."
Arvid;"Nej du kan gå själv!"
Melina;"Men då har jag ingen att dansa med!"
Arvid;"Men då kan du dansa med någon av de andra tjejerna!"

Melian var en disneyprinsessa och Arvid var prinsen.
De har länge lekt rollekar, även Saga är med på deras rollekar och hon är bara 2 år, men de leker en lek som heter;" Marcus, Melinda och Christoffer"


Onsdag

Ser att jag glömde skriva in kusin AnnaKajja som en gäst hos oss igår, men det är nog för att jag räknar henne som en av oss, så hon fick höra till storsyskon med respektive.
Hon hör ju hit så är det med den saken! Våran favvo Kajja!

Nu har jag jobbat min nattperiod klar, men måste in på jobbet imorgon för att träffa någon från kommunhälsan.
Annars så ska jag slöa och slappa och i flera dagar. Jag är så trött i kroppen efter att inte fått sova så mycket de senaste dygnen. Mycket som skall fixas och trixas och jag verkar vara oersättlig.

En sak som jag måste göra idag är att ta kontakt med Marcus skola, han har gjort e nbakåtvolt igår och en kille kom under honom, killen fick hjärnskakning och fick åka med ambulans till sjukhuset, så jag måste få veta vem det är och få ringa hem till hans familj så jag får veta att det gått bra.
Nåja det var en olycka och Marcus bad alla flytta på sig, men den här killen kanske inte hörde honom, blev nyfiken vad som skulle hända och kom i vägen. Hoppas att han kryar på sig!

Melina 5 ÅR!!!!

Tänka sig att det gått hela 5 år sedan den lilla trollungen kom! Hon var så liten, alldeles svart i håret i blicken, liten som en docka.
Marcus första komenter om sin lillasyster som han var först av alla att hålla i; "Mamma hon ser ut som en docka, mamma hon ÄR en docka!"
Hon har nog inte varit så docklik alla sina levnadsdagar, jag brukade säga att "Hon ser ut som Madicken, men beter sig som lusMia!"
Och hon är en helt unik liten person, mer och mer ser man hur den lilla tjejen som kommer att vara ganska tuff utvecklar sig.
Idag har hon fått vakna till familjens ljuva stämma med "Ja må du leva...." Presenter flera stycken och flickan var nöjd och belåten, efter dagis var det dags för kalas för syskon m ed respektive, mostrar och så såklart kusin Therese med våran underbara lilla Oliver.
Nåja våran lite iaf, mest mammans och mormors verkar det som , för sist han var här blev han rädd för de tre musketörerna. De kan leva om som få, här finns stor risk för att man blir bullerskadad.

Nu skall jag cykla iväg på jobbet, sista natten för denna omgång, nästa nattperiod så jobbar jag med tre olika arbetskamrater för min dragkompis har tagit semester och reser till sitt hemland.
Men det går säkert bra det oxå.

Sov gott alla där ute, det skall jag göra i morgon när jag kommer hem.
Vinke, vink!


Trött

Alla var trött på morgonen, barna somnade före 19.00 igår kväll, men har inte vaknat förrän runt 08.00 i morse. De var trötta efter helgens bravader.
Det blev bad igen på lördag, då hade vi äran att få ha våran kusin Alva med oss, sedan for vi hem och åt pizza ocg tog en prommis till moster/faster på Tuna för att se melodifestivalen med henne och några till.
Håkan kom och hämtade upp lillAlva där på kvällen, då var alla små sminkade så jätte fina med moster/fasters smink.
Söndag blev en slöardag, det behövdes verkligen!
Nu skall jag snart jobba hoppas jag, Saga var lite hängig, men vi hoppas att det går över så att de inte ringer från dagis att jag måste hämta henne.

Ha det bra......

Vilken vecka!

Man kan ju undra vad vi pysslat med, allt började förra fredagen. Jag och min söta Moa hade varit och ätit lunch med hennes G och skulle ta bussen till Storheden för att handla.
Bussen kom och jag frågade henne om den går förbi Storheden, ja sa min Moa, men den gjorde inte det, den for direkt till G-stad, så vi hoppade av på Marieberg och när vi nästan är framme vid busshållplatsen för bussen som skall ta oss till Storheden så kör den förbi oss!
Nåja det bidde en skön promenad i solskenet! Från Storheden fick vi dock åka med moster så vi slapp bära alla varor på bussen hem.
Dagarna som följde var lugna för jag jobbade ju natt....
Sen kommer onsdag, jag, Åsa, Sofia och 5 söta barn skulle till Hertsön för att bada, vi skulle byta buss inne i stan, så vi stog där och hoppa för att vi frös så hemskt. När bussen började närma sig så plockade vi ihop alla väskor och alla frusna barn och boben och hoppade på, ingen kollade att siffran på bussen stämde så att vi skulle komma rätt, nej vi hamnade på Bergnäsbussen, så det tog ett tag innan vi var tillbaka i stan och kunde hoppa på rätt buss för att få komma in på badet i den varma bassängen.
Nu skulle ni tro att det var över.......åååhhh nej glöm det.
Det blir torsdag och vi skall åka till mia och Marcus i G-stad, så jag säger till Åsa att nu tar vi bilen, eftersom vi har plats för sammanlagt 8 personer i bilen så ryms vi, sagt och gjort allt fungerade bra tills vi skulle hem.
Åsa går ut för att starta upp bilen så att den blir varm, medans jag klär på trollen, när vi kommer ut går bilen för fullt och Åsa står utanför och tar en rök, hon har stängt dörren till bilen, nycklarna sitter i och bilen är låst!!!!
Jag trodde att hon skojade med mig men icke sa nicke, det var bara för Marcus att köra hem mig till M-udden för att hämta extranyckeln.
Nu kan man ju hoppas på att vi haft nog med otur för ett bra tag framöver iaf......peppar, peppar ta i trä!

Idag kommer fasters lilla sessa från Kalix och vi skall åka och bada på Hertsön, hoppas att allt går bra!