Länge sedan

Det är ett tag sedan jag skrivit här, ibland blir det varje dag och ibland blir det bara inte.
Jag jobbar just nu min nattperiod och har en natt kvar, nu sitter jag och väntar på att klockan skall gå så jag får väcka de tre trollen för att föra dem på dagis.
Jag hade tänkt att de får vara hemma i morgon, för jag skall inte sova nått min sista natt. Men då så har de pratat på dagis om att göra en utflykt till draken på Udden och äta där oxå, Melina och Abbe har inte pratat om annat så de får nog gå på dagis i morgon iaf.
Jag kommer nog att vara trött så det är nog lika bra.
I lördags så var vi på Leos, alltid lika roligt och alltid lika trött i huvudet efteråt, det är ju så hög volym där inne.
När vi kom hem så hade Mackan min lille prins varit hit med en present till mig, en mugg med texten "Världens bästa mamma" Vad glad jag blev! (Pappa fick oxå en present, men en pannlampa)
I torsdags så var jag och spådde mig, en upplevelse, det mest intressant var när hon beskrev människorna i min närhet och prickade in alla mina barns personligheter och vad som händer just nu runt var och en.
Men jag skulle inte vinna nå stora pengar så nu vet ni det, nå väl jag har ju redan fått storvinsten, jag är ju mamma till världens sju underverk! Slå det om ni kan!

Nu skall jag försöka väcka upp de små liven.....jag vet en iaf som inte är lättväckt, sjusovaren Abbe!



Allahjärtansdag!

Idag har min äldsta son igen gett mig äran och varit till mig i ett par timmar, jag tycker att det är så roligt när han kommer, jag blir glad när hans bil rullar in på gården.
Nu sitter jag och väntar på att Mia och Marcus bil skall rulla in, då blir jag oxå glad såklart, Mia kommer och firar dagen med oss och Marcus ska jobba.
Jag skall göra gomiddag och så har jag köpt chokladaskar med hjärtan i till mina hjärtan som kommer att vara här idag.
Nu skall jag hämta de tre ohängda hjärtanen från dagis, va glada de blir av att få godis i dag på torsdag.

Bye

Hallå där ute!

Har nu varit friskare några dagar, dålig på att uppdatera detta bara. Det går som i våger, ibland har man lite att skriva om , ibland ingenting och så händer det ju att man inte ids heller.
Jag har jobbat mina två sista nätter av min jobbperiod, nu är jag ledig till fredag då jag jobbar dag.
Min äldsta son har chockat mig med sin närvaro igår 3 gånger på samma dag! Idag har han oxå varit här flera timmar och varit iväg och köpt skräpmat till oss, han kanske försöker ta ihjäl mig, hehe Det kan ju nämligen som oftast gå veckor mellan besöken, så denna vecka har nog varit min turvecka.
Det är faktist roligt att sitta i lugn och ro och prata med honom om allt mellan himel och jord, han tycker nog oxå att det skönt att komma hit då trollungarna är på dagis.
I morgon skall de få vara hemma, eftersom jag jobbar fredag, vill ha dem lediga en dag i  veckan iaf. De är på dagis nog mycket, men jag vet att de tycker att det är roligt, de vill ha kompisarna och alla barn på vår gård är då på dagis under dagarna.
Kanske jag skulle ta mig i kragen och damsuga och vaska golven nu när det inte är nå småfötter hemma och springer omkring på de blöta golven.....jo det får nog  bli så.

Tjingeling alla där ute.

Sjuk!

Fy tusan, jag hatar att vara sjuk! Inte bara för att det är jobbigt, utan man förlorar dessutom pengar på att man inte kan jobba.
Ont i hals, huvud, svettas och fryser om vartannat, fyyyyyyyyyyyyyyyy bubblan!
Ändå måste ju familjen få mat, och det blir ju jag då, inte skall ni tro att jag kan få lägga mig för att krya på mig, nej hänga tvätt, tvätta barnen, laga maten osv.... den som är friskat som haft det så tufft på jobbet måste ju få ta det lugnt! Så är min vardag för det jämna, det mesta är mitt ansvar gör jag det inte så gör ingen annan det heller...man kan ju tro att när man bor ihop med en annan vuxen person så hjälps man åt helt naturligt med allt i hemmet och med barnen, men icke då, det är bara om han blir tillsagd som han lyfter på sin bak ur soffan framför teven eller från kökbordet där det löses korsord.
Ursch ja, vilken klagogris jag blev, men jag var bara tvungen!

Då var det dags

Nu skall jag snart sparka igång Mackan som ligger och sover ännu, han laddar nog batterierna för den nya skolan i morgon. Nu skall vi till Tuna och packa bort från bänken och hämta hans induviduella plan.
Det känns skönt, grymt skönt, i morgon skall vi då vara på plats kl 08.30 på Norrskenet, för samtal osv.

Vilken skillnad!

Jag är helt klart inponerad av den nya skolan, det var som om vi kom från slummen och hamnade på rikemans skola. Alla vuxna var trevliga och kom och tog i hand när de såg att en ny familj var på ingående, eleverna satt i sina klassrum och jobbade med dörrarna på vid gavel och det var lugnt och tyst!
På skolan finns regler man måste följa, det är ingen som tjatar utan det blir en konsekvens på en gång, vad jag längtat efter just den metoden.
Har man kepsen/mössan på inne så blir man fråntagen den på en gång och får tbk den då man skall gå ut el slutar skolan, leker man med sin mobil på lektionstid så blir man fråntagen den på en gång och föräldrarna får hämta den från skolan!
Mitt i barnens korridor är ett öppet uppehållsrum som är lärarnas lärararum, mitt bland alla barn för att skapa trygghet och lugn, inga lärare här som gömmer sig med sin kaffe kopp och låter en stackars rastvakt hålla ställningarna med massor av busiga barn.
Innan vi for dit så var min son väldigt noga själv av att ge ett positivt första möte, han duscha, tog på sig lukta gott, nya klader och hade lite problem med frisyren, men det löste sig.
Måste jag säga att han var väldigt nöjd, han börjar på tisdag kl 08.30 och då med träslöjd, jag och pappa Fredrik skall då få träffa fröken för ett samtal.
Det kan bara nu gå till rätt håll, det är ju två skoldagar kvar av Tuna, men han behöver inte gå dit, bara på måndag för att tömma sina saker och då måste vi hämta den induviduella planen.