Pappa kommer hem snart

Vår pappa har varit borta länge nu, i tre veckor! Igår var det en flicka på dagis som frågade om vi hade nån pappa, ja sa jag han är borta och jobbar men kommer hem snart, då sa hon att Abbe har sagt att eran pappa är död. Jag sa då att han lurats lite grann, pappa är och jobbar och kommer hem snart. Vilken ide han har min Abbe, men tre veckor är ju länge för honom så det kanske känns som om pappa är död. Igår sa jag till Abbe att när du sovit tre nätter, då kommer pappa hem, det tyckte han var jätte länge!
Personligen skulle jag inte vilja vara borta från trollungarna i tre veckor, även om det kan kännas så när man var ensam med dem och man var sjuk i hög feber, det var full rulle på dem och så måste man ta hand om allt runt omkring oxå. Men jag skall lämna dem i 3 dagar och det skall bli skönt att bara vara Eva  för en gångs skull, nåja jag har ju med mig Maria, så mamma är jag ju även om jag är borta men hon är ju stor nu så vi skall bara ha vuxenkul och bus.
Annars så har här hänt ganska mycket sen pappa for iväg, Abbe och Melina har ju slutat med nappar, de har varit jätte duktiga, Saga har börjat somna själv, man behöver inte söva henne, så det får pappa låta bli då han kommer hem annars så tar vi han i öronen! Och det största av allt kanske, för det såg ut som om Abbe blev 10cm längre, han cyklar ju utan stödhjul! Det har han gjort nu i en vecka, han testade Josefs cykel som har en stång bakom, jag bara släppte honom och han stack iväg så vi skruvade av stödhjulen och det enda som han behövt träna på är att starta själv, min duktiga prins!
Sommaren har ju oxå kommit, det är ju underbart!
Idag skall jag knopa med balklänningen, jag skall springa i tvättis och jag skall cykla till Mackans skola på en EVK, så vi vet vad som händer och gäller inför årskurs sju.
Nu ser jag att Mackan kommer med Freddan, ha det gott!

Sliten.....

Det tar på krafterna att dricka vin och det är farligt med boxvinet, man vet ju inte hur mycket man dricker. Nog för att jag har ett sånt där finurligt vinställ som räknar glasen , men jag vet inte hur jag nollställer det, hehe
Igår var Mia och 2an, min Mackan och så kom Siv, en gammal granne från Kallkällatiden. Det var jätte trevligt och roligt, det måste vi göra om hon och jag, men nästa gång cyklar jag till henne och Kenneth får vara hemma med sin Troll.
Idag är det morsdag, men vi firade som igår med grill och vin och så fick jag presenter och teckningar, de är som söta  mina små liv och mina stora liv oxå.
Snart skall jag gå ut och samla ihop alla grejer som vi lyckats sprida ut precis över hela gården.....vi är helt hopplösa (som groder utan ben).

Friday night

Det är alldeles tyst i huset, barnen är rena och två av dem sover redan djupt, men Melina har bäddat ner sig i soffan och nöter just nu Disney Toon, som vi fått igång idag. Hon får ligga uppe en stund, lilla gullungen.
Idag har vi cyklat in till stan, Melina på sin stora cykel och smågrusen i skottkärran (läs cykelkärran) som Saga fått för sig att det heter. AnnaKajja cyklade med oss, hon har varit till mig för nu så är resan bokad till Huvudstaden, det finns ingen återvändo, SKÖNT! Med tjejsemester, Anne och Sofia följer oxå med, det kommer att bli störtkul! Jenny är ju redan i Stockholm så henne möter vi upp innan vi gör stan osäker, hehe.
Det skall bli så j-a roligt!
Här hemma är det nystaädat och jag sitter ensam i köket och tänkte tillbringa min kväll med datorn innan jag oxå kryper ner i soffan och sappar på alla kanaler som flyttat in.
Ha en trevlig kväll alla där ute och var rädda om er!

Balklänning.

Ja nu börjar den ta form, årets verk som skall bäras av Rebecka. Hoppas att hon blir nöjd iaf, det är det enda som räknas. Nu har jag gjort så långt jag kan utan att hon har prövat den......så fortsättning följer i den frågan.
Barnen är på dagis, men jag skall snart hämta hem dem, då skall vi gå förbi konsum, hämta com hem boxen för den har kommit sen kan vi se på tv all night long.....
Men det blir nog att vara ute lite, eftersom Melina fick en stor cykel igår, en solgul hittade vi i Sävast för 300kr, det var inte dumt det.
Ha det bra, solen och värmen är på G....................byebye

Mår blä

Jag har mått blä hela dagen.......ändå har jag  varit igång mycket, jobbat, hämta barnen, toysarus, handla mat, hämtat Chili från tuna och nu väntar jag bara på att mina nyätna, nyduschade underbara tokiga små skitungar skall somna. Hade tänkt gå ut och sälja lotter med syster yster så hoppa att de somna snart.....annars så får jag gå i morron, då kan jag lämna dem med Moa för de behöver inte somna på stört för det är ingen tidig dag på torsdag. Det snurrar i mitt huvud.....jag vill bara sova!!!!!!!!
Nu verkar det då vara ganska tyst i huset, jag vet att Abbe sover djupt, kanske Melina och snart Saga struntan, hon tränar på att somna själv. Igår fick jag gå tbk med henne 2 ggr och idag har jag ännu inte fått upp henne så det kanske fungerar, man kan ju hoppas.
Men det är fruktansvärt jobbigt att vara ensamma med dem när man själv inte mår bra och alla måsten som skall göras osv.....men snart är pappskallen hemma....

Punktering

Ja precis vad det står, igår cyklade vi till Nathalie på Tunastigen, hon fyllde år, men på vägen dit så fick jag lyckligtvis punktering på min cykel. Så det bidde att leda hela ekepaget till Tuna och hem sedan, Abbe och Saga hade ju det bra i kärran, när regnet kom då fällde vi bara ner kappelet. Men en annan fick minsan stå ut i regn och rusk, men det gick bra iaf. Idag har min storasyster Lena hjälpt mig med att fixa punkan, Tack Lena, Guld värt, så nu kan jag cykla på min egen fara till jobbet i morron och slipper Kins gamla härk. Ha en underbar dag! Trots skitvädret!

Leeeedddiiigggg!

Underbart, nu är vi långledig över helgen fredag till söndag, måndag morgon är det dags att hänga på låset på dagis igen kl.06.30. Det går ganska bra för busarna att komma sig upp på morron, även om det i morse var lite trögt, de var svårsomnade igår. Melina hon vägrar lägga sig om hon inte fått prata med sin pappskalle först, så idag har han ringt vid middagstid det var bra det. Nu sover nog hon, Abbe är inte långt bakom henne, det är bara jag och Saga vaken snart. Nåja vi skall även vi iväg med John Blund och ha det gott på en liten liten stund.
Moa är och äter med sin pappa, jag trodde att jag skulle hinna iväg och handla innan Catti skall jobba, för det var hon som skulle skjutsa mig.....nåja vi klarar oss jag kan handla i morgon istället. Just nu letar jag med ljus och lykta efter en cykel till Melina, hon har vuxit så otroligt mycket så hon behöver en storlek större, just nu ser det lite dumt ut. Men hon har en fin cykel som får bo i källaren tills Saga skrutt kan ha den.
Nu hoppas vi på bra väder i morron, uppehåll iaf för då tänkte vi kanske orka ta ut hoppborgen på premiär. På lördag är det öppet hus på världens bästa dagis, vårat! Dit skall vi gå och vi skall ta med våra braiga vänner Michael, Karin, Elisa och Josef  även känd som världens bästa Josef av Abbe)
Nu ser jag genom fönstret att söt Moa kommer hem, undra om vi skall se film el nå ikväll, men hon vill väl inte för jag somnar innan den börjat, hehe

Vi har ju tillfällit även slutat med pappa, hehe

Våran pappa är ju på vift och jobbar och det är ju inte ovanligt, nu kommer han inte hem förrän i början på juni, förhoppningsvis 1:a :) Men vi skojade på dagis att vi slutat med både pappa och napp samtidigt, men med pappa skall vi börja om när han kommer hem.
Just nu borde jag städa lite.....men det går trögt....måste även komma på vad vi skall trolla fram för mat.....kanske plättar, Melilna ville äta det igår, men då bidde det pizza för mamman var otroligt lat. :)
Det får nog bli plättar så jag går på affären och köper ägg och sylt innan dagis, så nu var det bestämt!
Nu skall  jag ta tag i tvätten!!!! Marsch iväg med mig bara, så familjen har några rena kläder och så att man tar sig in i badrummet, för just nu har tvätten tagit över och vill man dit in får man skotta sig fram!

Slutat räkna nätter...

Nu går det så otroligt bra att jag slutat räkna nätterna vi varit utan napparna. De är så duktiga mina troll!
Arvid klättrade upp på bänken i köket och ramlade ner för en liten stund sedan då sa "Mamma jag ramlade med hela kroppen från bänken!" Haha, det hade varit värre om det bara var halva kroppen som föll...han är rolig.
Abbe har haft en blånagel på foten, den lossnade igår, då sa han "På dagis lossnade hela foten!"
I morse sjöng han " Jag har slutat med nappen, jag har slutat med nappen!!" Och det är ju jätte sant!

Natt fyra, över

Ja vad skall jag säga, otroligt bra har det gårtt och nu är det över. Igår kom ett litet "Jag saknar min napp" men helt utan tårar och inget gnäll. Så nu är det över!
Kommer inte ihåg hur det var när man skulle sluta med diverse saker man gjort barnen beroende av, den som jag sist hjälp vidare själv är Moa och hon är snart 17 år.
När Marcus skulle sluta med blöjor och nappflaskan var han precis fyllda 3 år och morfar hämtade honom till Paksuniemi, där fixade mormor det på ett par tre dagar, när de kom hem med lille Mackan var det redan ur världen.
Min mamma och pappa är Världens bästa mamma och pappa, bara så ni vet det ni alla därute. De finns ALLTID för oss barn och har ALLTID funnits, i både glädje och sorg.
Det är de som jag strävar efter, att ALLTID finnas för barnen, vad som än händer.

Nu skall trolldockorna få lite frukost, om vi har tur så blir det inte mer spykalas, men man kan inte vara för säker så vi är hemma idag, dagis tyckte att det var en bra ide, för att undvika att vi smittar.

MAGSJUKA!

Om det finns nått som jag verkligen är allergisk mot så är det just MAGSJUKA, just nu så har den slagit läger i vårt hem. Melina spydde hela min säng, men sen verkar det som om det gått över. Nu vill ju dagis att man har dem hemma ändå en dag extra för smittorisken, så jag har ringt jobbet för att de får hitta en vikarie el någon som kan byta med mig och jobba i morgon så kan jag jobba ons el fre, hoppas att det löser sig. Har jag mega otur så går det runt till de andra små liven och kanske även till mig, fffyyyyyyyyyyyy vill inte det.
Nu skall jag sätta trollen framför tven så de får se "Fem myror är fler än fyra elefanter" sen får Johan Blund röva bort dem till i morgon.

bye

Tredje kvällen

Klockan är nte ens 20.00 och alla tre sover, Melina och Abbe utan nappar! Fatta äntligen är det över, visst saknar de napparna ibland, speciellt då de blir lite ledsen och är lite trötta, men vi har ju inga så de får härda ut. De går bra, otroligt bra, jag gruvade mig faktist lite och helt i onödan.
Själ skall jag lägga mig i soffan, Moa är med sin pappa hon kommer nog hem på nån timme så där, å så jobbar jag i morgon kl 07.30.
Sov gott alla och var rädd om er!

Natt två!

Natten har varit bra, Abbe har inga problem med att somna utan napp däremot så ville han komma till sin mamma på natten och inte säger jag nej till världens bästa Abbe. Melina somnade sent och har det lite jobbigare att somna utan, men till slut runt 22 tiden så sov även hon. Det går bättre än vad jag hade väntat mig och det är ju bra.
Jag har så duktiga små troll, dessutom så har lillSaga sovit från 18.00 i går kväll till 8.00 i morse och hon var den första som vaknade till så Moa har haft en bra morgon. Det är ju hon som är barnvakt till odjuren, och det verkar gå väldigt bra.

Natt ett!

Natten har gått bra utan nappar, det var ganska svårt att somna, men när väl Johan Blund rövat iväg Melina och Abbe så gick det hur bra som helst. Skönt! Visst det kan bli jobbigt några kvällar till, men det är värt det.
Annars idag så skall vi ut med cykelkärran och premiäråka, färden blir till Tunastigen där moster Kin bjuder på lunch som barnen har önskat igår.
Vädret verkar bli kanon så vi sitter väl ute hos henne och bara har det gott i dag!
Men först.................städa lite så vi vågar komma hem sen, har ser ut som "Kom och hälp mig men ingen kom!"

Tatueringar

Alla vet väl vid detta lag att AnnaKajja tatuerat sig på benen, vackra fjärilar flyger på hennes vad. Nu är det så att det mista trollet i denna familj oxå skaffat sig tatueringar precis som sin kusin, som hon ser upp till i massor. (Men är Saga vuxit klart kommer hon att se ner på Kajja, hihi) Skall pröva att lägga i en bild på Sagas ben här, annars så finns de att beskåda på pixboxen, för där får jag det att fungera. AnnaKajja har ju fotat sia fjärilar och då måste vi oxå göra det solklart!image1

15:e juni !!!!!!

Nu är handledarkursen bokad, vi har fått plats den 15:e juni, och det skall bli roligt. Visst har jag alltid velat ha ett körkort, men jag har aldrig riktigt haft någon lust att ta det. Men nu killas det i magen då jag tänker på att jag skall få börja övningsköra snart, jag vill verkligen med hela kroppen. Jag kommer att ha ett stort behov av körkkortet iaf, det kommer nog bli en del skjutsandes med dessa små trollungar som bor här eftersom de skall in på Norrskenets friskola. Nu skall vi leta en annan bil, en med 7 platser, men manuell växellåda och så den även vara lite mindre i storlek än den vi har idag. Jag tycker att chevan är för stor, men vi hittar nog nått annat. Nu skall jag brottas med mina små....... så de hamnar i säng, tjohej!

Söt ungarna!

Idag har jag haft besök av sötungarna som jag har den äran att vara faster åt, Alvis och Ebbis i egen hög person.
Vi åt middag tillsammans, luleåpizza, vilket familjen från Kalix tydligen längtat lite efter, de får inte riktigt god pizza ute i ingenmansland, Kalix Nyborg. Får dåligt samvete för att vi är så dåliga på att åka till tjejerna, vi ska skärpa oss och våldgästa er lite i sommar! Se det som ett hot el ett löfte ni väljer själv, hehe.
Annars så har himlen öppnat sig idag, precis så där som när det regnar på sommaren, men nu är det kallare än det brukar vara när sommarregnet kommer.
Mikael min äldsta är på väg ner till Norrköping, han skall jobba och Moa min mittemellan unge är på väg hem från GBG, skönt att hon kommer hem i morgon.
De tre trollen sover och Macka är i byn som vanligt, Maria hemma hos sig, hon må komma snart för Melinas hår måste få sig en omgång med saxen snart.
Gubben sitter i soffan och har  varit ovanligt glad och trevlig den sista tiden, kanske för att han åker bort i veckan och slippper oss resten av månaden :)
Själv skall jag cykla på jobbet, min sista natt av sex nätter nu, skönt med lite ledighet......
Men jag känner att det är nått på G med min hälsa, hoppas att det går över fort, jag hatar att vara sjuk!


Go natt där ute!


Söndag

När jag cyklade hem från jobbet i morse så var det fint väder, vilket hållit i sig tills jag vaknade och nu lägtar man ut i vädret, som Saga säger när hon vill ut "Ut i vädret!"
Barnen är ute med Kenneth, ringde dem, just nu var de hos en dagiskompis till Melina, det var kul, de hade gått förbi deras hus när de var på väg hem från någon annan och träffade då Alicia och hennes föräldrar så nu var de där och lekte. (Det är ju även hos Sagas dagiskompis Enja.)
Jag hade tänkt vi skulle våldgästa moster Lena, sitta utanför henne och få lite kaffe, bara familjen skulle vilja komma hem snart.
Själv håller jag på att bli sjuk, har ont i halsen som bara den och det kliar i ögonen, så jag har medicinerat mig, kan tänka att det är allergi. Förra året var jag jävligt dålig, förlåt att jag svär, men det är det enda som kan beskriva hur dålig jag var. (snacka om dåligt ordförråd, hehe) Men jag kunde knappt öppna ögonen och det kliade hela tiden, det var hemskt. Har ju inte haft problem på många år så jag hade glömt hur det känns när man är jätte dålig i allergin. Men jag börjar väl bli gammal (ja jag sa det själv.......det blir ju jämt i år)

Maj maj maj maj maj måne, jag kan lura dig till skåne!

Äntligen har vi haft två helt otroligt sköna dagar!
Valborg firade vi med att gå till majelden på Tunastigen, det bara för att de tände elden på bästa tiden 17-19 och så är det ju otroligt nära oxå. Trötta och smutsiga tog vi oss hem, badade de små liven och mig själv då och sedan satte jag mig på cykeln och drog på jobbet.
Första maj, en helt fantastisk dag, ställde klockan på 12.20, snozade till 12.30, klädde på mig och gick ut på gården där min familj huserade med grillkorv m.m vi var ute till kvällen och hann med att grilla en omgång till med trevligt sällskap av moster Kin, AnnaKajja, Lena Enander och våra nyfunna vänner SvenErik och Elenea (våra små killar går på samma dagis avdelning) Vi hade mycket trevligt!
Sen blev det ju bad igen för de små smutsiga liven och så lär nog våra kvällar se ut i månader framöver, men så gärna bara vi får sommar!
Nu har jag precis nästan kommit hem från jobbet, skall slänga i mig en macka och lägga mig innan trollungarna vaknar och ser mig.
Min Moppaloppa är i GBG med sin kompis, hoppas att de har det bra, lite orolig är jag och saknar henne det gör jag. Orolig hela tiden i onödan säger min äldsta prins till mig , kanske har han rätt, men jag försvara mig med att det är mammans jobb.