Fint främmande!

Idag så ringde telefonen, det var min arbetskompis Lillemor som undrade om hon kunde komma förbi och visa sin nyfödde son. Att hon kunde, det kan man ju inte tacka nej till, men man blir ju så sugen när man luktar på nått så litet och vackert. Vilken tur att jag inte kan få fler, jag började nästan gråta så fin är han lille Hampus, som underverket skall heta.

Vilken fin pause i tvättstugespringet, nu måste jag ner dit igen, vi ses!


Solen lyser och ingen fryser

Det är helt underbart när solen lyser då man cyklar hem på morgonen, marken är bar och det går som en dans att ta sig fram, underbart!
Barna har svårt att förstå detta ljusa underbara när det är kväll så jag har förklarat för dem att det är natt, men det är ljust på natten för sommaren är på väg. De nöjer sig med den förklaringen och går och lägger sig trots solstrålarna som söker sig in genom köksfönstret.
Men jag har en plan, och den är att de skall få sova i våran säng under denna ljusa tid, där är det kolsvart när dörrarna är stängda och då kan jag utnyttja balkongen på sommarkvällarna. Helt underbart att få sitta där efter en heldag i solen, barn

Hoppe hoppe hare....

Nu när jag cyklade hem så träffade jag på en hare, han blev nog lite rädd för mig för han kom mig först till mötes men när han hörde mig så vände han om och hoppade in på en tomt och gömde sig.
Träffade även på en skata som gjorde allt för att komma in i en soptunna, den blev inte rädd för mig när jag kom cyklandes brevid.
Nu har jag bara en natt kvar sen är jag långledig, då skall jag sy balklänning till Rebecka, det skall bli kul, länge sedan jag sydde nått sånt, men det är ju bara ett år kvar till Moa tar studenten så då lär det bli fullt att göra.
Tänk att hon redan är så stor, lilltjejen, andra året på gymnasiet, nästa år körkort och så skall hon ju ut i världen . Samtidigt som jag peppar henne att leva livet är jag såklart orolig över henne, men för att vinna måste man våga.
Jag får väl lov att ta sömntabletter om det blir för tufft, hehe
Nåja det skall nog gå  bra, både för henne och för mig.....
Idag så förlovar sig min äldsta dotter med Marcus, GRATTIS!!!!!! Vi kommer på lördag och firar er!

Söndag morgon.

Hemma after att jobbat natt, mina nätter har varit lite jobbiga och skrikiga. Kanske det blir bättre i natt, man kan ju alltid hoppas....
Här hemma sover min familj, Abbe prinsen var just uppe och kissade men smög ner i sängen igen och somnade om.
Själv skall jag lägga mig, måste bara varva ner lite och då passar det bra att läsa nyheterna på nätet och blogga lite.
Det är skönt att cykla hem när det är ljust ute och marken är bar, med radio rix i öronen går det som en dans.
Idag skall jag ta mig tid att stava iväg en sväng oxå, saknar det och det suger i mig att få gå iväg. Kanske min söta Moa gör mig lite sällskap om jag har tur och om hon har tid med sin mamma.

Nej nu är det dags att lägga sig innan alla börjar vakna till liv för då blir de små så ledsna när jag går och sover.

Natti natti

Funkykidz uppvisning!

Ja då var det dags igen att gå å uppvisning å kulturenshus när Melina dansar, skall bli kul, men jag är ganska mör. Har ju jobbat natt och sovit endast till 9.20, så att Kenneth skulle kunna köra henne till träningen innan. Men om han fick välja så skulle jag inte sova alls, för han har ju matcher i dag, det är ju även dags för deras årliga basketcup, men han har snällt få struta i första matchen. Kan inte ens förstå att han frågar om jag kan låta bli att sova efter mitt nattskift, han tror nog att han lever med en robot.
Nog för att jag är kvinna och vi kvinnor kan mycket, men det finns ju även en gräns för oss, skall ju jobba ikväll oxå.

Idag hur som helst så kommer min Maria hit och fixar och trixar våra hår, det skall klippas och rullas och det ena med det andra, äntligen, vad skönt.

E.T

Alla kommer väl ihå E.T, den söta lilla rymdvarelsen som hamnade i en familjs trädgård.
När jag cyklade till jobbet igår så såg jag ut som honom i skuggan, precis som han när han satt i cykelkorgen och lyfte från marken. Med min kapuschong över huvudet kan jag lova att vi var snarlika varandra, hehe

Nu skall barnen upp från sin sköna sömn och sättas på dagis och få frulle där.

Åter jobbperiod

Ja då skall man ut igen på sin nattperiod, i natt jobbar jag med syster yster och sen jobbar jag med min dragkompanjon Peyman.
Jag är ganska trött, har som vanligt inte sovit särskilt mycket för att egentligen orka jobba så man får hoppas att det är en lugn natt.....peppar, peppar....
Att jag inte sover har sin vanliga förklaring, min älskade unge Marcus, fortfarande roblem med den ungen. Snart vet jag inte vad jag tar mig till.
Nu har jag iaf öppnat dörrarna för ett besök på vårdcentralen, skolmöte med lärare och specialpedagog och så då BUP. Det kan inte fortsätta så här, när jag skickar honom till skolan går han raka vägen till Bodenvägen och tar bussen hem till sin pappa!
Nu har Fredrik bestämt sig för att köra honom till skolan imorgon.

Ännu en stor anledning till att jag behöver mitt körkort, och vad jag skall jaga min älskade unge, om han bara visste mina planer.
Hur som helst så skall jag på syntest imorgon kl 13.30, skall försöka ändra den till 14.30, får se hur det går.
I natt på jobbet skall jag dra ut papper för körkortslämpen och synundersökningen och allt jag behöver för att de skall behandla min lämp.
Sen skall jag, Kenneth och min stora syster gå handledarkursen tillsammans, det låter väl som nått!!
Jag känner mig tagg

Soooollllleeeeeennnnnnnnnn

Solen lyser starkt där ute, ett gott tecken på att nu blir det vår, äntligen!!!!

Snart skall jag föra de tre små änglarna på dagis , sedan skall jag åter igen ta en promenad med stavarna. Min älskade Moa har gåt med mig två kvällar och det var riktigt skönt. Trodde aldrig att det skulle kännas så mycket och vara så skönt att gå med stavar, jag har  verkligen hittat mitt favorit sätt att motionera, just nu suger de ti mig att få gå ut igen.
Det blir med musik i öronen nu när jag går ensam....

Annars idag så ringde etn budfirma och sa tt de skall komma och hämta datorn, Moas dator är lite trasig någonstans , fläkten låter som ett tröskverk, men nu skall den nog börja må bra, men den blir nog borta en två veckor sa de på supporten.

Nu lockar solen och det härliga vädret så jag skall börja med att tvätta skitungarna mina!

Ha det gott!!

Snön vräker ner!

Det är ju alldeles hoplöst där ute, snön envisas med att anlända trost att det är mitten av april och det enda vi vill ha är vår, sol och värme!
Men den kommer, det tar tydligen bara lite tid......

Idag har vi (jag, Melina och Abbe ) varit på bio för första gången i deras liv, filmen var Nicke Nyfiken och det var Melinas dans som bjöd oss.
Det var roligt och mycket spännande, men den var lite för lång för att små kropparna skulle ha ro att sitta still, så nästa gång väljer vi en film som är ca 50 minuter lång, det skulle vara mer lagom.

Nu sitter familjen och ser å Bolibompa, sen skall de läggas och så skall jag och Moa ut och prommenera, vädret till trots, jag skall börja promma med stavar. Förra gången vi var ut så var det oxå dåligt väder och det var skönt ändå så det blir en sväng iaf.
Sen kan vi ju båda två behöva prata av oss lite, det händer ju ganska mycket i livet just nu. Både gott och ont, men som någon sa en gång "Det som inte dödar, det härdar"


Party, party, party

Här har det blivit party i flera dagar och det blir party igen ikväll, nu inga allvarliga galna partyn, men lilte festligheter.
På torsdag så kom syster yster hit och det blev lite vin och surrsurr, trevligt.
Igår så var vi hos Lena "Enander"(Som de små döt henne till) för hon fyllde år och så firade vi att hon kommit in på donationslistan, så snart har vi en piggare brutta här på gården, det skall bli kul, så vi skålade i champange med ett ÄNTLIGEN med stora bokstäver.
I kväll skall Melina bjuda Mia och Tvåan(Marcus) på middag, för hon längtar så mycket efter dem så nu får de lov att komma, vi har nog inte setts på två veckor.
Några av Moas kompisar kommer hit och det blir roligt, det var några här igår kväll oxå, riktigt mysigt när man även får träffa ungdommarna.
Nu skall jag börja med salladen och så skall ju Melina hjälpa mig att laga maten för det är ju hon som bjuder så det är bara att sätta igång, det  kan ju ta lite längre tid då.

Plask och slask

Man blir alldeles blöt om fötterna när man vistas sig ute  nu, om man inte varit så klok att man tagit på sig ett par gummistövlar då såklart, klarar man sig bättre.
Jag har varit på en liten rommis med min granne och med Saga, min lilla skatt, hon somnade i vagnen och får sussa en stund nu.
Saga har lyckats få ögoninflammation, ganska jobbigt i höger öga ser hon ut att ha lill strumpan.
De stora trollen är på dagis, det är skönt, Melina ville inte hon skyllde på allt möjligt, men jag vet att det finns inga barnn hemma på gården så de blir bara rastllösa och så bråkar de med varandra hela tiden. Dagis är bra och vi har faktist världens bästa dagis, så det så!
Barnen är på olika avdelningar och byter varje höst up sig på en äldre avdelning, man börjar på småstjärnorna, pluto, tellus, månen och solen sen blir det dags för 6års på den skola man väljer för sina barn.
Jag har ju tänkt att mina troll skall börja på Norrskenets friskola, deras strorebror går där i sexan och det är en helt fantastisk skola.
Så mina planer är att om ca 2½ år flytta till Porsön, alldeles där det gränsar till bBjörksgatan, där vill jag ha en femrummare, de är bättre lanlösning och det är billigare hyra och antingen en stor balkong eller så har man uteplats.
Men det får vänta tills Abbe skall in i skolan, för jag tänker inte byta dagis, så är det med den saken.
Jag tror iaf att det blir toppen då, då har vi nära till Ns friskola och där skall de ju gå i 10 år.