Luleåkalaset

Ovädret drog förbi så vi cyklar nog in med brudarna på RIX fm och åker lite karuseller.....

Äntligen hemma!

Tågresan gick bra, lite bus och strul men helt okej. Nu har vi sovit hemma första natten och det var inge tjorv när man fick lägga sig i egna sängar, skönt!
Nu är kusinerna på väg från Kalix, vi skall inta badstranden med dem, sola bada och leka. Man har ju saknat söttjejerna mina så det var roligt att de ringde på morgonen och ville komma och spendera dagen med oss.
Barna myser, jag skall ge dem frulle och skicka ut dem på gården!

Ut i vädret!, som lill Saga säger....


Sista morgonen

Ja idag åker vi hem, vi är inte hemma förrän 22.40, så de små måste ta en villopause idag på dan annars blir det inget roligt på tåget. Vi har ju nämligen vaknat tidigt idag jag och Saga och vi väckte upp Abbe innan vi kom ner , men Melina sover. Saga har ju sovit sina 12 timmar det måste hon och det gör hon så gott som varje natt, igår somnade hon tidigt och då vaknar man ju tidigt. Annars kan vi ligga och snusa rätt länge på morronen.....det är skönt.
Det skall bli sknt att komma hem och denna gång har jag inte haft någon krypande hemlängtan och då känns det bra att fara medans det känns bra så känns det kanske bättre att komma tillbaka.
Nu skall jag frska få i mig lite morgon kaffe, jag måste  bara koka nytt för det som är på har min far kokat för många timmar sedan, han stiger ju upp före tuppen och far på jobbet.

Sommarsol

Det är varmt här i Kiruna, idag finns knappt några moln på himlen och det är 23 grader varmt i skuggan och det blir det riktigt varmt här i Paksuniemi, som i en liten gryta.
Barnen är rastlsa som bara den, vi har varit på en prommis, men blev jagade av bromsar så vi gick(läs sprang) hem igen. Nu skall vi snart få älgstek och potatisgratänk, mumsfilibabba!!!! Och så kan jag bara meddela Kajja att vi redan ätit korvsås ala mommo, hehe
Jag skall nog bege mig mot staden i morgon, Abbe har så svårt att koppla av när det är dags att somna för natten att han skriker att han vill hem i nästan en timme. Trodde det skulle bli bättre, men icke sa nicke...
Tycker själv att det skall bli skönt att komma hem, jag är en hemma människa....

Gjort stan

Ja det är vad vi gjort igår och alla ni som varit i Kiruna vet att det går fort, här är det ju inte så stort el så många affärer. Barna var skogstokiga! De har verkligen visat sin värsta sida, de stora inte Saga hon har varit ganska bra.
På kvällen var jag ut på krogen här i lilla Kiruna....Mommas blev det med Anita, vännen från förr, och det var roligt att träffa henne. Kvällen var helt okej och det hände mycket saker som jag då inte kan berätta om här, hehe . Endast för dig och mig Anita, hehe
Däremot så är jag helt övertygad om att Luleå saknar ett ställe som Mommas, jag skulle bli stammis:)


Anlänt Plajan

Ja då har vi anlänt till Plajan Paksuniemi, efter nästan 5 timmar på tåget, vi var sena i över 40 minuter. Oj vad de små var less, de vill aldrig åka tåg mer, men vi måste hem oxå så de har inget val. Jag skulle ha laddat ner filmer på datorn och tagit med mig den, får skylla mig själv lite där. Tänkte faktist på det då Marcus skulle åka, men inte då vi åkte lite knäppt. Men nu är vi ju här, trötta som bara den, så snart är det sängen som hägrar. Ungarna är och hoppar studsmatta som mormor köpt, hoppas att de blir jätte trötta :)
Här blir vi några dagar.....jag brukar få hemlängtan ganska fort, hehe.

Paksuniemi nästa

Ja vi skall åka till mormor och morfar, jag och mina pissmyror. Mackan han åker i morgon på morgonen säger han iaf, men vi skall på kalas i morgon så vi åker mest troligt på torsdag morgon. Än har vi inte bokat tåg, får göra det i morgon när vi bestämt oss vilken tid som passar.
Pappa Kenneth har ju farit till Norge och jobba, han kommer hem till nästa helg och då är vi hemma sedan länge, jag brukar få hemlängtan efter några dagar.....jag är verkligen en hemmamänniska, det finns inget bättre än att vara hemma, ta det lugnt och bara mysa på i sin egen takt. Läste i en tidning att psykologer anser att det är så man skall göra på sin semester....så då gör man ju lite som man borde iaf. Även om vi tycker om att fara bort ibalnd så är hemma bäst!
Just nu sover lillstrumpa, hon har sovit över en timme, snart sover kanske om jag har tur även Humle och Dumle, de ligger och ser på tv. Dessa två yrväder har hittat ett spel som Mackan fick i julas(men som inte dög trots att han önskat det) kommer ej ihåg vad det heter, men man skall vara snabbast att dra i ett handtag annars så får man en stöt, de har skrattar så jag trodde Saga skulle vakna. Vad bra att någon har kul med den iaf, men nu har vi lagt undan den de får spela i morgon istället.
Nu skall jag nog se om det finns någon film jag vill se.....känner för filmkväll, så fort busarna somnar.

Hem ljuva hem!

Ja då var Sthlm trippen över, det har varit hektiska dagar som kostat massa pengar. Den som spenderat minst är Catrin och den som spenderat mest är Maria. Tänka bara att på väskor har hon lagt ut 1400 kronor, hehe ja hon är rolig "Kanske jag behöver den svarta också...??"
Vår vakna tid har vi spenderat på stadens gator, upp och ner och gått in i alla affärer som lockat oss. Vi har skrattat massor, ätit gott, druckigt gott, träffat kompisar, en kaninunge och en groda. (Bild på grodan kommer snart)
Jag är så nöjd med min helg borta hemifrån, om ett år gör vi kanske om den, det blev prat om Gbg då. Vem vet vad tjejerna hittar på.
När jag kom hem så sov Saga, Melina och Arvid var vakna och hade svårt att koppla av, sen vakande Saga och hon hade svårt att somna om, vi  kanske sov alla när klockan närmade sig 0200 i natt. Det är tur att det regnar så kan slöa hemma hela dagen!


Sol och bad!

Vi har varit och badat på Arons, det var jätte skönt! Nu har vi precis fått i oss lite middag, snart skall vi ta en promenad till Abbes kompis Axel. Vi måste visa Moa var Axel bor så hon kan följa honom dit på söndag då han är bjuden på kalas. På söndag så är hon ju ensam hemma med trollen, Kenneth beger sig mot Norge för att jobba och jag har inte kommit hem från Sthlm ännu. I morgon åker vi ju och det skall bli så j-a roligt! Detta är välbehövligt , jag längtar. Dagarna kommer gå jätte fort, men vi kommer hem med roliga minnen och lite uppladdade efter att få vara bara själva vuxna utan de tre små grisarna.
Ha det gott....

Hej hej sommar

Jag har ju sagt att finvädret kommer när jag får semester och vad är på G om inte sommarfinvädret!!!!!
Nu är tvätten uppburen från tvättstugan, ikväll skall jag börja kolla vad jag skall ha med mig på min lillsemester med tjejerna.
Men först kaffe i solen, kanske barnen får doppa sig på Arons i em.

Livet är underbart!

Jag säger bara en sak!

SEMESTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

En natt kvar!!!!!!!!!!!!

Sen är det semester, fy bubblan vad tokigt skönt!
I morse när jag cyklade hem, mötte jag efter villorna gänget skator som hade efterfest i någons soptunna, det var inte allt för najs. Tänk att vakna upp till det, hela gatan täkt med ens sopor, hehe
Nåja vilken tur att det ej var mitt problem.
Idag har vi suttit ute och försökt få lite sol, men det var en hel del omöjliga målna som absolut skulle förbi våran sol mest hela tiden. Barnen badade iaf och det gick ingen nöd på dem.
Nu skall jag laga mat till familjen, idag kommer även Mia och hennes Marcus hem och äter, busmys.

Måndag morgon

Cyklat hem i ösregnet, det var ganska skönt faktiskt, inte kallt bara uppfriskande. Fick ringa till Moa för jag hade glömt nyckel, ingen hörde då jag bulta på dörren, vilken tur att Moa var hemma för Kenneth sätter telefonerna på ljudlöst. Då hade jag kanske fått sova i trapphuset, hehe, vilken syn av mina grannar då de vaknar till liv.
Endast 2 nätter kvar till semester!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag skall tänka på er mina stackars arbetskamrater som haft semester, för nu kommer sommaren! (man måste vara optimist!)
Skall slumra en stund nu, är inte särskilt trött, men det brukar ändra sig så fort huvudet nått kudden. Ha en trevlig dag alla där ute, det klarnar upp nu och blir nog en toppen dag!

Lördag

Idag har jag sovit väldigt lite, jobbat natt men steg upp runt 11.00 för vi tänkte hinna till Kalix och träffa morfar(läs min pappa) innan han far hem till Paksuniemi. Så nu väntar jag på att min cykel skall bli klar, jag har namligen punka igen!!! Det är fjärde gången på en månad, men denna gång så lagar min sambo cykeln, vilken tur, för jag är så less på den.
Jag skall snart börja cykla till mitt jobb, nu är det 4 nätter kvar till semester!!!!!!!!!!!!! Underbart! Och det är 6 nätter kvar tills vi lyfter från Kallax till våran huvudstad för att göra den osäker. Fy bubblan vad kul! Nej dags att börja packa väskan, jag måste ju byta väska nu, har fått en ny jätte fin väska av min svägerska idag, Tack Anne!

Världens sju underverk!

Här kommer den första i sitt slag, en bild på ALLA mina barn!

Jobb

Ja nu är det sista nätterna innan semestern som skall göras, så nedräkning har börjat.....snart skall jag fara till jobbet, jag har tänkt sola innan jobbet, det skall bli skönt, vi har ju in i hellskott kallt. Var är sommaren????????????? Nåja den väntar kanske på att jag får semester....:)

Äntligen!

Jag får äntligen övningsköra!!!! I kväll har jag och Kenneth varit och hämtat Cathrins bil på jobbet och så bar det av mot Hertsön för att träna, det gick bättre än vad jag själv trodde så med många mer övningstimmar så skall det nog fungera. Jag körde själv från Hertsön tillbaka till jobbet och återställde bilen, det var så j-a roligt!!!! Till hösten skriver jag in mig på körskolan, först tänkte vi en 2 veckors uppe i Kiruna, men i och med att Kenneth byter jobb så fungerar inte det så det blir Börjes! Fy fan vad kul, jag längtar till nästa gång......passa er nu, hehe

Om Melina

Vilken lite prinsessa, hon byter klännigar flera ggr om dagen. Hon har 5 riktiga prinsessklänningar som hon varierar mellan. Hon är det tjurigaste tjuriga man kan hitta och har kommit i någon slags trotsålder för hon är uppkäftig och spydig mest hela dagarna. Men hon är ändå alldeles för underbar lilla trollungen, jag brukar säga att hon ser ut som Madicken, men beter sig som lusmia och då har ni en bra bild på min lilla tjej. Hon tar mer och mer ansvar om sina småsyskon och det är under bart att se, men ibland blir hon bara så less på dem så hon verkligen tycker att hon och jag skall flytta hemifrån, så känner jag själv ibland, det är tur att det går över på nån minut.

Om Saga

En blond litet yrväder, med fina korkskruvslockar och blåa ögon. Hon är så snäll och rar om hon bara får vara ifred från de stora och om hon får vara med att leka. Älskar att gunga och tror att gungan på våran gård är hennes egen. Hon är ett eko till Abbe och gör allt som han gör. Visst det är ju bra om det vore bara de braiga sakerna, men hon tar efter allt exakt som ett eko. Om man frågar henne vem som är en skitunge så svarar hon "Pappa, Abbe, Mina(läs Melina) och Kajja) Vad är du då frågar jag då "Jag är bebis" Klart hon vet att det är nått finar att vara, min lilla skrutt. Hon älskar dagis och sina kompisar hon har där och så sin kompis ovanför oss, lilla EnjaToo. Hon är så söt och vet presis hur man charmar folk och det lyckas hon göra jämt.

Sovkompis

Melina har fått ha sovkompis, det börjar nu och slutar typ aldrig, hehe. Men det gick inte så  bra på söndagen, Melina och Felicia tar verkligen fram det värsta av varandra, de var kattiga, otrevliga och dumma med Abbe och Saga. Så jag fick lov att vara arg, då var allt helt plötsligt mitt fel! Då viskar Felicia till Melina nått och Melina säger "Nu vill inte Felicia sova här längre för att du är så arg!" Som om det skulle vara ett straff för mig, "skratt" Jag svarade bara "Ja det gör ingentig, för hon får inte sova här längre när ni blir så här elaka när ni är med varandra!" Jag var ju arg pga att de två inte var snälla, men det fattade de inte, de trodde att  jag bara var arg för att vara arg......dessa flickor.

BTW

Jag tog en utmaning av AnnaKajja även om hon inte utmande mig personligen.

Regler:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själa. Utmanar sen ytterliggare sex bloggare och meddelar det i deras bloggar.

1.
Jag tycker om navlar. Pilla i dem och så där :)

2. Jag börjar banta nästan varje måndag morgon och slutar samma måndag em, tycker så mycket om att äta.

3. Jag har faktist gått brottning när jag bodde i Kiruna, men slutade när jag lyckades få en blåtira, hehe

4. Jag dagdrömmer ofta, tycker om flykten  jag får göra från vardagen.

5. Ofta händer det att jag drömmer saker som verkligen inträffar, på sanning. (När jag sover)

6. Jag får död på alla levande växter kaktus som garderobsblomma, men har börjat tycka om att ta hand om blommorna som är utomhus.


Jag utmanar:

Lotta, min vän i Råneå
Syster Catrin
Syster Lena
Svägerskan Anne
Renate, min vän sedan många år
Anna Lena, vännen

One more night

En endaste natt kvar, skööööööööööööönnt! Jag har nämligen haft ganska svårt att sova denna vecka, här har sprungit folk hela tiden!!! Nu är iaf Melinas rum rivet och klart, på fredag skulle anticimex komma och sätta fläkten på plats, han sa att den nog får dundra på i 4-6 veckor! Min lillebror hade alldeles rätt, men det är ju inte konstigt, det är pissblött där inne i väggarna. Men nu blir det nog fint, hoppas jag.
Nu är det bara kvar att locka tbx solen, "Komsi, komsi lilla sol, nu blir vi ju långledig och vi behöööver diiiggg, verkligen!"
Annars så flyter nog livet sin stilla gång här på Mjölkudden.....jag väntar på att körkortstillstånden skall ramla in här så jag får tuta och köra.....vore väldigt kuligt, jag längtar massor, vill verkligen och behöver verkligen ett körkort.
Nä ska koka kaffe för jag kan inte vila mer och jag har en hel del skallebank, el hjärnvärk som jag brukar vanligtvis kalla det.

I`ll be back!