Någonting vackert i gåva

Idag fick jag någonting vackert av min dotter, ett halsband formad som en hjärtdroppe och som innehåller hennes dna. De har på nk tagit fram sitt dna och sparat det, och det har hon givit till mig sin mor.
Tack min lilla dyrbara skatt, den skall jag vara rädd om! Nog för att jag alltid bär en bit av dig innom mig var jag än är och var än du är, men detta känns speciellt.

Jobba, jobba, jobba.....

Efter att varit sjukskriven pga flunsan så är man alltså åter tillbaka på jobbet.
Idag har Moa gullet varit barnvakt till sina småsyskon, de har nog gjort livet tufft för henne idag, hihi
Men det är skönt att få komma till jobbet, snart kör jag igång med mina nätter, det är oxå bra för då är jag hemma varje kväll och kan lägga mina underbart ordäglilga små troll i säng.
Känns inte som om man missar så mycket av deras liv då, jo jag måste ju sova när jag kommer hem några timmar men det är ju som om man skulle ha dem som vanligt på dagis. Sen blir jag ju långledig i en vecka och kan njuta av dem igen.
Börjar planera lite hur sommaren skall se ut, har önskat första perioden semester vilket innebär att med mina ledigveckor så blir jag ledig 5 långa veckor i sommar, inte helt fel, från tisdag midsommarveckan och sedan jobbar jag inte förrän sista helgen i juli.
Fy bubblan vad jag längtar till sommar och sol, bad och plask, lite kläder, ljusa sommarnätter.....

Leos Lekland!

Igår fyllde lilla Melina 4 år, det firades på Leos Lekland med kompisarna. Vi bokade discorummet, som tyvärr inte dög när vi kom fram, det enda tjejen ville var att springa ut i leklandet. Vi fick henne till slut in i rummet, men hon ville absolut inte sitta på tronen, det som brukar vara varje liten flickas dröm,men inte min. Storebror Marcus tog plats i tronen, barnen blev bjudna på marängswich(blev det rätt stavat, hehe??) Paketen öppnades och sedan bar det av ut i leklandet, Melina slängde sig ner för 5 meter och stortrivdes.
Efter 2,5 timme så gav vi upp,tog med våra godispåsar och åkte hem, trötta och helt slut.
På natten började Melina må dåligt och spydde våran säng full.....blä....så nu tvättas det för glatta livet.
Nu har vi en 4åring, en 2åring och en 1åring som minst i denna familj.
Men var är tiden, hon kom ju nyss våran lilla docka, nu är hon förvandlad till en stor tjej.

Vad lite man vet.

När du kämpat genom 9 månader med illamående, foglossningar och humörsvägningar. När du kämpat med värkarbete i timmar, som du aldrig tror skall ta slut, när det lilla barnet ligger på din mage, röd och blodig, skriker sitt första skrik. När du håller i henne/honom och känner att ingen i hela världen kan vara lika lycklig som du är just i denna stund.
Att man kan känna sådan fullkomlig lycka och kärlek för sitt barn det är helt otroligt!
Men när man håller detta lilla barn i sin famn så vet man ingenting om framtiden,hur kommer det att gå för barnet,kommer barnet att klara sig från mobbing och droger???????? Ingen som vet....
Man kan bara hoppas att man gör det rätta för barnet för att barnet skall få det så bra som möjligt.

Idag var min sons kompis dödsannons i tidningen, tror inte jag tänkt så mycket på döden som jag gjort sedan dödsbudet kom. Kan inte ens föreställa mig hur hans familj har det, men är så ledsen över det som hänt, man önskar ingen detta. Jag ber till Gud över att det aldrig skall hända mig....att få ett dödsbud som gäller ens eget barn,det måste vara något så fruktansvärt.
Min son mår jätte dåligt över detta såklart, grämer sig om han kunde ha gjort nått, är arg på sin kompis som tog den utvägen. För honom tog det 12 dagar tills han orkade komma hem till oss, de har träffas alla kompisar, pratat, gråtit, varit arga ihop.
Men jag tänker mycket på denna unga man som valde att ta sitt liv,ser honom framför mig, den lilla lintotten som stod och fnissa i dörröppningen, jag blir så tom i kroppen, en hjälplös tomhet, med ett stort varför?